Monday, 17 July 2017

Tips kepada pemandu Grab Car (4)

Post ini adalah berdasarkan pengalaman sebagai penumpang Grab yang tegar. Sebagai seorang insan yang mencari sesuap nasi dalam industri "customer service", *le Len nak kongsi sedikit pandangan dan tips menjadi driver yang cemerlang. Harapnya, profile Grab dalam gambar boleh memberi keyakinan kepada tuan-tuan dan puan-puan sekalian.

Tanpa membuang masa, kita direct to the point.


Step 1: Salam. 

Bila penumpang masuk kereta sila bagi salam. Ini amat penting supaya penumpang tak rasa
kekok, dan rasa macam terancam. Pengalaman *le Len naik grab jam 10.30pm dari Pavillion ke Damansara, dari naik sampai turun sepatah pun driver tu tak ada. Damn rude bro. Damn rude.
Hi/Hello itu sudah cukup memadai. Ini ialah customer service 101. Kalau yang ni pun tak boleh buat, mohon jangan kerja di industri yang perlu berhadapan dengan manusia.

Monday, 10 July 2017

Apa perasaan jadi bos?

Salam kengkawan!

Korang pernah tak terfikir macam mana jadi bos? Selama ni kebanyakkan manusia tengok kerja dari perspektif pekerja semataa-mata. Jarang sekali kita dapat insight yang jujur dari seorang bos.
Kenapa? Sebab orang selalu fikir bos ni mesti hebat, sempurna dan sebagainya. Kalau bos cakap tak tau buat something, mesti kena bantai.
Ok la.. kenapa tiba2 *le Len nak cakap pasal jadi bos?
Tahun lepas *le Len jadi bos. (I know I know.. don’t bash)
Dah nak setahun dah jadi bos. I tell you.. this never gets easy!
Tu jer yang sempat nak kongsi sekarang.
Kalau korang nak tau lebih banyak, sila komen. :)