Wednesday, 15 May 2013

Jika mayat boleh berfacebook atau bertwitter?

Kalaulah dalam kubur kita boleh update status..
Status kita mungkin;
'Cacing pertama sedang cuba untuk menembusi kulitku' 
'Day-3 6 feet underground : My stomach is bloating. Waiting to burst. I am damn smelly already"
"My kidney is eaten by a worm. Eye balls falling out from the socket"

"Heart not functioning anymore.. but mylove is still there. So weird"
Pastu... last skali...
"My fingers are rotten already.'This is my last tweet. Bye twitter! Bye fb!!"
Urgghhh~ sia-sia bukan?
Eh... apa aku merepek nih?

Saya dah 9 August 2012.... anda bila lagi?
Daftar kat >>SINI<<

Dah daftar bagitau saya.
:)

Minta pertimbangkan..

15 comments:

  1. tahniah Len anda sangat berani dan berhati mulia...

    ReplyDelete
  2. dah lama dah... korang bila lg?
    :)

    ReplyDelete
  3. beraninya awak..huhu
    tak terfikir lagi nak jadi penderma.
    so far, derma darah je dulu.

    ReplyDelete
  4. my organ is rotten camna nak derma hahaha alasan.. :)

    u derma apa len? your whole boday?

    .. Aku ada baca cerita tentang orang terima jantung penderma ni kemudian sifat dan pemikiran dia jadi macam penderma jantung tu.. lebih kurang cerita yang sama dalam tv.. So kalau nak hidup balik derma la jantung anda len ;) nanti akan ada orang akan jadi seperti anda..

    dengar teknologi sekarang ada tempoh derma organ ni sebab organ tak boleh simpan lama..

    ReplyDelete
  5. len baik anda derma jari anda nanti blog ini akan setiasa di update.. walaupun anda sudah tiada :P

    ReplyDelete
  6. hahahahaha. .amat tragis sekali kalau mayat boleh bersosial media ni..hahaha

    ReplyDelete
  7. Heart,liver, lung and cornea.
    Well.. aku takde banyak harta nak tabur merata-rata mcm angelina Jolie dan Brad Pitt.

    Aku dermalah setakat yang mampu.
    It means more than that.. cuba bayang kalau orang yang ada keluarga sedang menunggu jantung.
    Orang tu usaha nak hidup.. nak membesar jadi mcm orang biasa.. belajar. Tapi sebab organ rak berfungsi, terpaksa merana..

    pastu miracle happen.
    dapat jantung.

    haish.. we have no ide how it means to be given a second chance to live.

    ReplyDelete
  8. Aku risau juga kalau organ aku nanti dapat kat gangster digunakan untuk buat kejahatan.. yerla mereka ada duit banyak adeh..

    ReplyDelete
  9. Duh... gangster pulak dah...
    Alasan jer kan..

    ReplyDelete
  10. kat mana nak register Len?

    Tapi kena informa family kan karang diaorang tak tahu diaorang kebumikan ke apa..

    ReplyDelete
  11. klu dlm kubur ble update status, mgkn kt manusia yg msih hidup takut nk buat prkra yg di larang Allah.

    ReplyDelete
  12. rasanya bagus jugak kalau dalam kubur bleh update status. Baru dpt live info of seksaan kubur. hahaha...

    Link ada kat entry ni jugak.

    ReplyDelete
  13. aaa..pasal derma organ ni kan, aku kompius sikit la..means bila derma organ, aku nanti dikebumikan tanpa organ la yer tak?

    contoh kalau aku meninggal esok, then tempoh masa utk amik organ2 tu berapa lama? lambat la aku dikebumikan..

    p/s: komen aku ni kira ketakutan pada benda2 yg x pasti jadi ke?

    ReplyDelete
  14. Ala.. kejap jer.. toreh sanasini dapat la organ ko. Yep! Ko mmg akan dikebumikan tak cukup sifat. :)

    Mmg ketakutan kepada yang tak pasti. haha... tapi takde organ memang pasti.

    ReplyDelete