Monday, 17 July 2017

Tips kepada pemandu Grab Car

Post ini adalah berdasarkan pengalaman sebagai penumpang Grab yang tegar. Sebagai seorang insan yang mencari sesuap nasi dalam industri "customer service", *le Len nak kongsi sedikit pandangan dan tips menjadi driver yang cemerlang. Harapnya, profile Grab dalam gambar boleh memberi keyakinan kepada tuan-tuan dan puan-puan sekalian.

Tanpa membuang masa, kita direct to the point.

Step 1: Salam. 

Bila penumpang masuk kereta sila bagi salam. Ini amat penting supaya penumpang tak rasa
kekok, dan rasa macam terancam. Pengalaman *le Len naik grab jam 10.30pm dari Pavillion ke Damansara, dari naik sampai turun sepatah pun driver tu tak ada. Damn rude bro. Damn rude.
Hi/Hello itu sudah cukup memadai. Ini ialah customer service 101. Kalau yang ni pun tak boleh buat, mohon jangan kerja di industri yang perlu berhadapan dengan manusia.

Step 2: Route dan tempoh masa perjalanan supaya penumpang rasa selamat. 

Mohon guna Waze! Jangan bajet nak tunjuk hero guna jalan sendiri. Kenapa penggunaan Waze sangat penting!? Kalau ko dah fail Step 1, ko tambah dengan tak guna Waze sepanjang perjalanan *le Len rasa terancam tau tak. Lepas turun, confirm rating 1 aku bagi! Kalau orang tempatan ko guna jalan ikut suka hati, ko ada la selamat sikit. Tapi kalau foreigner, kena pulak yang first time datang Malaysia, sure ko dapat rating -5 tau tak!? Yang ni biasanya problem yang ko dapat dari pemandu teksi. Pemandu Grab biasa pulak selamanya sesat/lambat.

Step 3: Etika semasa dalam perjalanan. Berbual mengikut mood penumpang (customer). Bukan mengikut pemandu.

*le Len paling pantang pemandu yang sibuk mengutarakan pendapat pasal politik padahal *le Len
paling tidak berminat dengan politik. Satu lagi, kalau penumpang nampak sibuk dengan telefon mohon jangan kacau. Kalau nampak muka penumpang dah masam mendung macam nak hujan dah, tidak salah cakap "how are you feeling? Are you okay?". Tunjuk la keprihatinan, kalau penumpang rasa nak meluah atau berbual, sila la berbual.

Step 4: Ucapkan selamat tinggal dengan ayat yang sesuai.

Semasa menurunkan penumpang, sila ucapkan "Have a good day" atau "goodbye" atau mana-mana yang seangkatan dengannya. At least kalau korang dah fail 1-3, step 4 dapat la cover sikit.


Lain-Lain


  1. Kebersihan kereta - Mohon bersihkan kereta tiap minggu. Tolong jangan letak plush toys melebih-lebih sampai tempat duduk pemandu pun dipenuhi plush toys. Paling benci bila nampak plush toys atas handbrake. Bongok! Kalau ada apa-apa jadi, ko bajet pokemon ko tu boleh tolong tarik handbrake? *facepalm*
  2. Bagi kereta bau wangi - Jangan terlalu kuat baunya. Ada sesetengah orang memang  sensitip dengan bau-bau. Tapi ada bau wangi lagi bagus dari bau ketiak okay ~
  3. Tips kepada pelancong - Kalau bajet selalu angkat penumpang dari airport, sila la bagi risalah / tips yang sepatutnya kepada pelancong. Make Malaysia proud!
  4. Professionalism - Penumpang tu semuanya pelanggan. Jangan gatal boleh tak!? Jangan gatal nak WhatsApp / Call/ Message penumpang ko yang hot. Be professional. This is real job. Please have some self respect. 

Monday, 10 July 2017

Apa perasaan jadi bos?

Salam kengkawan!

Korang pernah tak terfikir macam mana jadi bos? Selama ni kebanyakkan manusia tengok kerja dari perspektif pekerja semataa-mata. Jarang sekali kita dapat insight yang jujur dari seorang bos.

Kenapa? Sebab orang selalu fikir bos ni mesti hebat, sempurna dan sebagainya. Kalau bos cakap tak tau buat something, mesti kena bantai.

Ok la.. kenapa tiba2 *le Len nak cakap pasal jadi bos?

Tahun lepas *le Len jadi bos. (I know I know.. don’t bash)

Dah nak setahun dah jadi bos. I tell you.. this never gets easy!

Tu jer yang sempat nak kongsi sekarang. 

Kalau korang nak tau lebih banyak, sila komen. :)