Thursday, 25 February 2016

Misi Mencari Adidas Kampung

Wahai kawan-kawan sekalian, korang tau tak susah gila nak jumpa adidas kampung bila dah duduk tengah-tengah bandar ni.

Kalau dulu masa kecil-kecil duduk kampung, bukan main *le Len pandang jelek kat adidas kampung sebab kasut tu dahla nampak tak cool langsung, selalu "misfigured' pun ada.
Biasala, budak-budak hingusan bajet nak cool baru nak up.

*le Len dah cari kat Mr. DIY, Ace Hardware dan macam-macam kedai tapi tak jumpa.
Kalau ada pun semua saiz 39 ke atas. Mana nak muat!?

Dah namanya wanita kaki mesti kiut comel kecil dan saiz menyusahkan.

Akhirnya setelah hampir berputus asa, *le Len akhirnya dapat jumpa adidas kampung!

Kat mana?

Kedai Serbaneka Dan Kasut Chiong Keng Trading
3, Jalan Sawi, Taman Goodwood, Off Jalan Kuchai Lama,
Kuala Lumpur, Malaysia.
https://www.facebook.com/kasutadidaskampung

*le Len pi kat sana sebab empunya fb dia cepat jer reply bagitau ada saiz kecil (36).

 Kedai Serbaneka Dan Kasut - Cheong Keng Trading


Tapi kalau korang rasa jauh sangat kat KL dengan segala jam dia tu, ada jugak kat 

1) PJ Old Town: 1st floor, Jalan terus 4/42, above Pasar Besar Othman. Opens in the morning everyday. There is only one shoe shop around. Brands: Osaki, Bowling, Goco.

2) Kepong: 31, Jalan Burung Tiong, Tmn Bukit Maluri. 03-62763468. Opening hours: Mon - Fri 10am to 7pm; Weekend 10am to 8pm. (Best you call the shop in advance before closing time.) Brands: Osaki, Goco

3) Serendah: shoe shop behind Police Station. 
Sumber; SunriseSeeker

Biasanya adidas kampung juga boleh didapati di kedai runcit serbaneka. Tapi cabarannya, kat PJ/Damansara/Bangsar, kedai-kedai kecil macam tu dah "dimakan" oleh speedmart 99, KK mart dan sebagainya.

Dah, penat drive beli kasut tadi. Harap post ni dapat membantu.

Sekian.
Apa barang Nike? Adidas Kampung Rocks!! Pilih putih baru gugerl sket.