Tuesday, 3 September 2013

Resolusi September

Oh ya... Hai kawan-kawan!


Minyak baru naik harga semalam dalam sekelip mata!
Seperti kehadiran September dalam tahun 2013. Dalam sekelip mata dah nak hujung tahun.
Rasa macam semalam aku baru bergaduh dengan orang pejabat pasal tarikh kiamat 21.12.12. *le Len rasa itu *tahi lembu*.

Walaupun haram untuk mempercayai tarikh tersebut dan aku tak percaya semua itu.
Tapi jauh di lubuk hatiku ada mengatakan bahawa kiamat itu boleh berlaku pada bila-bila masa.

Maka dengan itu, ianya juga tidak mustahil boleh berlaku pada 21.21.12. (BM aku dpt A1. Jadi aku cuba nak show off tatabahasa aku bagus. That is the point. Tapi nampaknya tidak ada sesiapa yang memahami. Gagal.)

Ade jugaklah *le Len rasa macam nak bertaubat sebelum 21.12.12. Mana tau la betul-betul pulak end of the world kan. Hahaha.. bodo!!

Tapi pada 20.12.12 aku tengah lepak dengan dak mamat ni kat McCafe Mutiara Damansara.
Dengan muka selamba aku cakap..

'Hey, today is 20.12.2012. Rumours say it is the END OF THE WORLD tonight. If it is true, this is the dumbest move. Spending the last minute of my life with a I-Don't-Know-Stranger like you in a McCafe".

"Yea.. that is stupid. I mean we are stupid" jawab dia.

Kembali kepada tajuk post ini. Maaf, saya lari daripada topik/

Resolusi pada bulan September ini ialah....