Wednesday, 15 May 2013

Jika mayat boleh berfacebook atau bertwitter?

Kalaulah dalam kubur kita boleh update status..
Status kita mungkin;
'Cacing pertama sedang cuba untuk menembusi kulitku' 
'Day-3 6 feet underground : My stomach is bloating. Waiting to burst. I am damn smelly already"
"My kidney is eaten by a worm. Eye balls falling out from the socket"

"Heart not functioning anymore.. but mylove is still there. So weird"
Pastu... last skali...
"My fingers are rotten already.'This is my last tweet. Bye twitter! Bye fb!!"
Urgghhh~ sia-sia bukan?
Eh... apa aku merepek nih?

Saya dah 9 August 2012.... anda bila lagi?
Daftar kat >>SINI<<

Dah daftar bagitau saya.
:)

Minta pertimbangkan..

15 comments:

plain83 said...

tahniah Len anda sangat berani dan berhati mulia...

4feet8 said...

tahniah len.. ;)

Len said...

dah lama dah... korang bila lg?
:)

Nick Nashram said...

beraninya awak..huhu
tak terfikir lagi nak jadi penderma.
so far, derma darah je dulu.

Anonymous said...

my organ is rotten camna nak derma hahaha alasan.. :)

u derma apa len? your whole boday?

.. Aku ada baca cerita tentang orang terima jantung penderma ni kemudian sifat dan pemikiran dia jadi macam penderma jantung tu.. lebih kurang cerita yang sama dalam tv.. So kalau nak hidup balik derma la jantung anda len ;) nanti akan ada orang akan jadi seperti anda..

dengar teknologi sekarang ada tempoh derma organ ni sebab organ tak boleh simpan lama..

woha said...

len baik anda derma jari anda nanti blog ini akan setiasa di update.. walaupun anda sudah tiada :P

boni kacak said...

hahahahaha. .amat tragis sekali kalau mayat boleh bersosial media ni..hahaha

Len said...

Heart,liver, lung and cornea.
Well.. aku takde banyak harta nak tabur merata-rata mcm angelina Jolie dan Brad Pitt.

Aku dermalah setakat yang mampu.
It means more than that.. cuba bayang kalau orang yang ada keluarga sedang menunggu jantung.
Orang tu usaha nak hidup.. nak membesar jadi mcm orang biasa.. belajar. Tapi sebab organ rak berfungsi, terpaksa merana..

pastu miracle happen.
dapat jantung.

haish.. we have no ide how it means to be given a second chance to live.

risau said...

Aku risau juga kalau organ aku nanti dapat kat gangster digunakan untuk buat kejahatan.. yerla mereka ada duit banyak adeh..

Len said...

Duh... gangster pulak dah...
Alasan jer kan..

Anonymous said...

kat mana nak register Len?

Tapi kena informa family kan karang diaorang tak tahu diaorang kebumikan ke apa..

Miss Zahirah said...

klu dlm kubur ble update status, mgkn kt manusia yg msih hidup takut nk buat prkra yg di larang Allah.

Len Inouie said...

rasanya bagus jugak kalau dalam kubur bleh update status. Baru dpt live info of seksaan kubur. hahaha...

Link ada kat entry ni jugak.

Encik H said...

aaa..pasal derma organ ni kan, aku kompius sikit la..means bila derma organ, aku nanti dikebumikan tanpa organ la yer tak?

contoh kalau aku meninggal esok, then tempoh masa utk amik organ2 tu berapa lama? lambat la aku dikebumikan..

p/s: komen aku ni kira ketakutan pada benda2 yg x pasti jadi ke?

Len Inouie said...

Ala.. kejap jer.. toreh sanasini dapat la organ ko. Yep! Ko mmg akan dikebumikan tak cukup sifat. :)

Mmg ketakutan kepada yang tak pasti. haha... tapi takde organ memang pasti.