Monday, 4 March 2013

Adik aku dalam bahaya!!


Aku memang risau.
Orang-orang Kiram buat 'new branch' di Kunak. Ada dalam berita harian.
Jarak pangkalan baru cuma 6km dari rumah adik aku. Penduduk dah mula keluar daripada Kunak dan adik aku pula kena 'stayback' atas urusan kerja. Adik aku kerja kat unit Comminicable Control Disease (CDC) dan yang tak bestnya, kakitangan awam yang kerja bahagian keselamatan (termasuk doktor) dilarang untuk meninggalkan lokasi. 6km tu dah kira dekat.. tapi laut lagi dekat. Jarak cuma 500m dari rumah adik aku dan  orang-orang Kiram dijangka akan menyerang dari laut.

Yang lagi menyebabkan aku sakit jiwa.
Balai polis kat depan rumah jer..
(Polis kat Semporna dah kena bunuh)..


Arrrrgghhhhh~ tensen!
Common tactic in wars is; kill all the armed people (police/army) and then overtake hospital for medical supply.  That is a common move.


Adik aku keje CDC je pun aku dah risau gila! Korang bayangkan apa perasaan keluarga yang kehilangan orang tersayang? Apa perasaan keluarga polis dan tentera yang tahu orang tersayang sedang menuju ke medan pertempuran?

At this point : I wish I can send at least an M16 to my brother for his self-defence if I can't bring him out of the place.


Your prayers are needed my dear friends..
Doakan keselamatan para pejuang negara yang berada di sana.


6 comments:

Lynn si pipi merah said...

i will ..Jom kita doakan keselamatan dan kesejahteraan di Sabah
#PrayForSabah.

Anonymous said...

:( tak tau apa nak cakap nampak makin bahaya..

Semoga keluaga Len serta sanak saudara di sana dalam keadaan sihat dan selamat sentiasa..

Semoga dilindungi tuhan yang maha Esa.

plain83 said...

cuaknya.. my cousins and friends also ada kerja kat sabah... i pray for their safety and your brother's safety too :'(

dilla said...

:( huhu im worried bout my fam n mommy ..

Len Inouie said...

tempat lain tu still okay... just Lahad Datu, Semporna and Kunak..

hime s said...

:( .....