Thursday, 7 March 2013

Abdomen putus NGERI! (18SG)

Ceritanya begini ....

Pada suatu malam... (suatu ke satu? Adeh... tatabahasa aku semakin hancos)
*le Len Inouie ternampak satu kelibat terbang dari arah tingkap menerjah masuk ke dalam bilik. Sungguh!! Sangat ngeri dan seriau. Bulu roma menegak dan tangan lantas mencari benda untuk perlindungan diri.

Yang sempat dicapai oleh tangan *le Len Inouie hanyalah sebatang penyangkut baju sebab dia tengah melipat pakaian di atas katil. Mata tajam memerhatikan pergerakan objek ngeri yang sedang terbang itu!
Memang SAH!!!!!!!! OMG!!!!!!




Lipas terbang!!!!
Lipas Terbang!!!
Lipas Terbang!!!


Sorry! *le Len Inouie tidak lari seperti ilustrasi dari google di atas. *le Len Inouie dengan tiba-tiba menjadi lebih hebat daripada Lin Dan mahupun Dato' Lee Chong Wei. Dia dengan penuh keyakinan meng'SMASH' lipas tersebut dengan jitu!

Lipas terbang kecundang dan abdomen putus!!!
*le Len Inouie berasa sangat geli untuk menyentuh abdomen yang berkaki dua itu. Tetapi di mana badan Sang Lipas Tebang!!!!?

Mana!?
Mana!?
Mana!??
Alamak.......
Di mana jasad lipas terbang?

Puas *le Len Inouie mencari di seluruh pelusuk bilik, bawah katil, bawah meja, belakang almari, celah-celah dinding, celah meja. Tapi tak jumpa!!!!!! Nak lebih sejam tau aku cari!! Berpeluh-peluh aku berusaha mencari separuh lagi badan kau wahai Sang Lipas terbang.  Kau patut dah mati dan jasadmu sepatutnya terdampar di depan mataku bersama abdomenmu. Abdomen kau ada dengan aku sebagai bukti tapi kau menghilang entah ke mana... 

Pada malam itu, *le Len Inouie tidak tidur lena teringatkan separuh badan Sang Lipas Terbang.


Beberapa hari kemudian.....

Cerita bersambung pada minggu hadapan..... (stay tuned)


16 comments:

4feet8 said...

baru imagine dia mcm penanggal.. =.='
jengjengjeng..

Len Inouie said...

hahahaha.....
lipas terbang! takde orang geli ker?

Anonymous said...

Ada i know someone trauma dengan lipas nampak bayang je pun dah lari.. Lol

plain83 said...

lipas terbang ok lagi, jangan lipan bara giant sudah, tu boleh kasi mati orang....

Anonymous said...

Plain
Ada orang tak takut dengan lipan sebab lipan hanya merayap.. tapi lipas boleh terbang hingap :)
impact dia lain.



plain83 said...

Uiii anon, never underestimate the speed of a lipan merayap ok... dia lari laju wooooh >:v

atiera said...

hahahhaa... tragis btul cara dy mati. tp mmg sangaatt geli kalau die terbang. naik bulu tengkuk . ishhh.. seramm..

Anonymous said...

tak underestimate kelajuan lipan..
cuma dia tak boleh la hingap kat kepala orang :) macam kipas kena merayat kaki ke atas..

zulhilmi tempoyak said...

aku yg tuff ni pon takot jugak bla lipas tb2 mngada nak terbang. haha

Anonymous said...

salam sejahtera kak mulen^^ wa tak takot..geli jee.. Alasan wa plg kukuh ialah beliau kuman kotor yg gemar lepak dlm jamban blakng2 pintu,, bwh washing machine,, dapur etc..ewww~ hehe 1st time komen nee..b4 jd silent readerz jee..


-mamat84, kb bru9-

Len Inouie said...

Mmg tragis cara dia mati kena smash atiera.

Hahaha... plain & anon. Lipan makan lipas x?

Ooops... ada silent reader.
silakan baca.

:)

plain83 said...

lipan makan tikus dan mamalia2 kecil yg lain...gerun weh Len try cari kat youtube centipede vs mouse...aiyaiyaiii *pengsan*

Len Inouie said...

centipedes vs mouse? confirm la centipedes menang kan... gerun!
nanti aku carik!

plain83 said...

http://www.youtube.com/watch?v=8CL2hetqpfg

serammmmmmmmm doe....

Encik H said...

aku masa baca tajuk kat link, aku dah imagine nak scroll laju2 ke bawah, pastu terus komen..

aku dah imagine kemalangan ngeri, pastu ada gambar manusia putus abdomen..lagi2 bila ada perkataan 18SG..

rupanya, aku kena troll jer..ceh!

Len Inouie said...

Hahahah... encik H jugak yg kena troll..