Thursday, 7 February 2013

A hard limit request...

Entah.. bila aku sedih aku suka type dalam bahasa omputeh~..

Supaya tak jiwang sangat kot. Aku dapat A1 bahasa Melayu tau. Kang aku tulis dalam bahasa Melayu, meremang bulu roma muntah hijau korang dibuatnyer. Takpun cerita sedih jadi lawak bangang. haish~

Aku tak tahu 'mind languange' aku apa..
Macam takde jer..hehehe... (sambil hirup kopi untuk gelas ke-2 hari ni).
Panjang sungguh ayat pembukaan aku yang takde kaitan.

Let’s start..




I have a friend... a guy friend. His cousin is getting married and he is assigned to prepare wedding invitation card and guest book too..  Since I love arts.. He asked for my help to give ideas.

To be FRANK: I am sad to go through all the process... If things went well, I supposed to get married on last 21.12.2012... And since I already have a DATE I mean date as in date. Of course I’ve started to dream of what dress... What concept... What card and all that right? Come on~ ladies... takde pakwe pun dah berangan pasal tema wedding dia. Ni kan dah nak plan kahwen kan?
I believe every girl has their own wedding dream.
Okay! Back to the wedding card! (selalu lari topik)

The couple wanted a Fairytale Wedding with swan as the main character/concept.
Fairytale wedding somehow will lead to lots of flowers and fantasy idea. Wanna know what I did? Most of the idea I gave was actually my wedding idea. Let someone else use it and make their day. :)
But I don't think they will wear my dream dress. So, I don't mind at all...

This is my kind of dress : Bare back with jewel on my back instead of chest. :)
Diamond : On the spine. :p


Coincidently Bella Swan's Dress fit what I want... macam dia tau-tau jer ape aku suka yer..

Anyway, I am still a bit sad because that reminds me of my plans that did not happen. Haish.. now I think, it will be nicer if the lace at the back forms a DRAGONFLY.
Hmm...
Dah! Stop berangan. Skytrex! Skytrex!

Credit: Photos from google

12 comments:

plain83 said...

oh... every girl has her own dream wedding theme? aku tak penah terpikir langsung... hahah

aku alien agaknya :p

4feet8 said...

sy suka gaya len cerita sambil hirup kopi utk gelas ke 2 tu.. hehe.. terus ter imagine..taip2, benti minum air disebelah..

my wedding dream?
nak buat majlis makan tepi pantaila.. hehe.. tapi, takkan kot.. =,=' lainlah, kalau my future husband duduk area pantai..

err..tapi mcm konpiuslah len, kwn len tu suruh fikir idea utk guest book dgn invitation card atau plankan konsep majlis mereka..?

Anonymous said...

nothing to say except "wow" *-*

Len Inouie said...

Tak juga.. tp dorang pun macam kompius dengan tema yang dorang nak.
Nak buat kad takkan la tak sam tema dengan wedding tu sendiri.

Kad kawin bukan main retro, tapi tema sofistikated. Tak sesuai la kan.. so Len tanya la more info supaya boleh bagi kad yang ngam dengan tema.

Last2 dah terpengaruh dah.haha

Anonymous said...

Dah kau cerita pasal dream wedding ko lol.. :) terlupa kad kawin & buku authograph tu Ok la Len.. ni pada pandangan aku

Kad Kawin..
- Nak ikut thema pun ok juga kalau fairytail maybe all blink2 kad kawin dengan magical touch..
- aku terifikir kalau garden wedding kad kawin dengan daun-daun kering menarik gak lol..
- kalau historical wedding maybe kertas macam scrolls jemputan diraja lama-lama hahaha.. :)

Tapi personally benda ni membazir so just keep it short and simple. Sebab dari beratus orang yang dapat tak rasa ada orang akan simpan.. buat koleksi.. lol. Jadi habiskan duit dekat honeymoon takpe jugak mungkin duit save dari buat kad kawin merepek nih leh tambah ke pakej honeymoon pi ke bulan planet marikh etc hahaha.. macam besar je peruntukan kad kawin ni.. lol..

Tapi kalau just for limited person mungkin boleh difikirkan..

Buku authograph
- kalau garden maybe tetamu leh tulis atas daun wakakaka.. tengok lajenis daun..
- kalau moden arts leh tulis akan kertas lukisan yang comel dan berwarna-warni
- Ada juga orang buat dengan sticky notes.. tak tahu lepas tu adakah diaorang compile atau mungkin bakar hanyutkan dalam air hahaha..
- Ada just letak buku besar orang len tandatangan/tulis ucapan..

back to dreams wedding since ko minat outdoor? mungkin waterfalls.. buggy jump hahaha.. extreme dreams.. :P ada orang kawin dalam tangki meneylam sian father kena menyelam sama pastu kiss dalam air huh..

Len Inouie said...

Salah.. haha..kalau aku wedding photo pakai baju pengantin dengan kasut sukan. Bouquet untuk bunga ganti dengan giant shuttlecock. I know it sounds funny and stupid.
Tapi that is me. Buat apa aku nak pakai kimono, cheongsam bagai padahal aku takde kaitan pun dgn semua identiti tu.

Aku nak parachute! After annoucned husband and wife, sial terjun dari bukit sekarang! Hahaha... bungux. tengok2 terus mati. hahahah

Anonymous said...

Len, Ko nak pakai dress macam kat atas tu then pakai kasut sukan pastu terjun bukit?

aku tak dapat bayangkan jadi nanti kalau jadi ko rakam ya untuk kami.. :P




Encik H said...

mula2 aku ingatkan kau sedih tu sebab kau pernah bercinta dgn that guy..then kena buat preparation utk wedding diorang pulak..

rupanya pasal dream wedding yg belum tercapai..hahaha

Jna marcello said...

lennnnnnnnnnnnnnnnnn baju tu sgt gjes dan maaf Na da copy paste bajuuu tuu sbb now Na pulak nak start dreaming on it.. fuhhhhhh xsabarrrrrrrrr nak kawen =D

Len Inouie said...

Hahaha... silakan cik na!
Encik H: mmg la sedih jugak.. tp berangan tetap berangan.ho3

Wenwink Kidu.Duki said...

heee.. baru tau o ging. i know the feeling. coz i have been in the same situation.

ps: nak mnta idea untuk kad jemputan sy boleh? hehe

len said...

buli ba kalu ko gink.