Thursday, 28 February 2013

Work, Life, Hobby and Interest


Work
What I do for Life

Life
  • The condition that distinguishes animals and plants from inorganic matter, including the capacity for growth, reproduction, functional...
  • Living things and their activity.

Hobby
  • An activity done regularly in one's leisure time for pleasure.

Thursday, 21 February 2013

Random Thought #2

If someone being negative, why you choose to be affected? Even worst : You follow the negative behavior. Seriously!?  That is what you call as ‘we must be smart’?
~ Len Inouie


SCENARIO
10 people working in the same department.
One person makes shit.

Wednesday, 20 February 2013

Random Thought #1



To decide on something: Sometimes, it’s not the matter of price tag. It’s the matter of how much HEART you are willing to surrender for it.
                                                                                                   ~ Len Inouie

It is simple!



Monday, 18 February 2013

Pakar bidang terjun dan minit terakhir (5 gambar)

Okay~ tajuk post itu tidak munasarawak munasabah.

*le Le Inouie bergayut-gayutan di antara pokok.
Bukan sekadar gambar show off hiasan.

Pada hujung minggu yang lepas, *le Len Inouie lupa dunia apabila dia berada di atas pokok ber'skytrex' kemudian 'threesome' berbunga-bungaan di KLCC.  Oh! Lupa pulak.. itu adalah 2 minggu lepas yang juga merupakan Tahun Baru Cina yang aku cuma menumpang cuti dan bersuka ria.

Friday, 15 February 2013

Pisang dan DOSA

*le Len Inouie berjalan ke arah pantry dengan cawan kopi McDonald's yang sudah kosong.
Jari laju menekan butang 'white coffee'.

Pencerobohan di Lahad Datu

Apa dia?Negeriku diceroboh?
Haiihhhh~ bahaya.
Sumber daripada google dan kesahihan tidak dapat dijamin.

Aku nampak gambar kat blog orang.. lelaki berpakaian askar dan bersenjatakan M16.
MATAINO!!!!

Ada macam-macam cerita.. kat sini sini dan sini. Bikin pening.

Apapun, aku tak suka dengan berita itu dan yang pasti, kerajaan akan cakap semua 'under control' walaupun keadaan teruk sebab tak nak siapa-siapa gelabah.
SOP untuk cover line beb~

*mataino = matilah  kali ni (takut cam nak mati dah)


Thursday, 14 February 2013

Threesome Date Part II

Please waste your time reading Threesome Date Part I if you have not read. ;)

Some men see things as they are, and say, "Why?" Still others dream of things that never were and say, "Why not?"

First Failure in 2013

Alright ladies and gentlemen!! I am announcing my failure out loud!
I am still unable to do headstand as stated in my previous post here and I don't think I will be able.

These are my self-excuses:

Tuesday, 12 February 2013

Threesome Date

I just woke and had my scrambled egg and sausage for lunch. While having a cup of coffee, i checked my phone and I saw 1 new mention notification on my twitter.

Thursday, 7 February 2013

A hard limit request...

Entah.. bila aku sedih aku suka type dalam bahasa omputeh~..

Supaya tak jiwang sangat kot. Aku dapat A1 bahasa Melayu tau. Kang aku tulis dalam bahasa Melayu, meremang bulu roma muntah hijau korang dibuatnyer. Takpun cerita sedih jadi lawak bangang. haish~

Aku tak tahu 'mind languange' aku apa..
Macam takde jer..hehehe... (sambil hirup kopi untuk gelas ke-2 hari ni).
Panjang sungguh ayat pembukaan aku yang takde kaitan.

Let’s start..


Wednesday, 6 February 2013

Wordless Wednesday : My Classic Hobby

Semua orang ada hobi. Aku pun ada. Banyak hobi.
Ini salah satu hobi aku yang klasik.
A very classic hobby of a *le kuno Len Inouie.

Tuesday, 5 February 2013

Langanan Waterfall Trip

This is quite outdated post. I had so much things happening in my real life. I mean not 'online'.
Hence I am unable to share about my very first trip kind of adventurous after gaining weight (32% fat). Alright... Enough with that self-excuses.

28 Dec 2012 12.20 pm
Poring Hot Spring, Ranau
Sabah / North Borneo/ The Land Below The Wind

Sunday, 3 February 2013

Pelik ke tak pelik?

2005
Aku dalam Departure Hall Lapangan Lerbang Sultan Ismail Petra.
"Weh, ko dah landing kat Sabah nanti msg aku" pesan Bet dalam mesej.
Hehehe... (Betty mesti bising pasni. :p)

"Eh, kenapa pulak aku kena bagitau ko?" tanya aku.
(INNONCENT TONE please)

"Laaa... tanya camtu pulak. Kena la bagitau. Takkan tu pun nak tanya"
"Tapi kenapa?"