Wednesday, 16 January 2013

Buli

Listen! listen! listen!

Eh.. salah plak.. hehe...
Listen3 takde kaitan dengan entry ini.


Point : Benda ni mengingatkan aku kepada zaman kanak-kanak aku dengan *le Len Inouie versi violent. Aku pantang dengan buli-buli nih.. aku benci sebab masa kecik aku selalu kena buli oleh budak perempuan walaupun aku sebenarnya boleh buat budak lelaki pengsan, pitam lemau hampir remuk. Sebab apa? Aku tak suka gaduh dengan budak perempuan. Aku rasa itu perbuatan yang sangat tidak gentleman. Hahaha! Ayat tak boleh belah. Aku malas la gaduh-gaduh tarik-tarik rambut. Haish~..
Tapi memang ada sorang budak perempuan kaki buli yang aku akui aku MUNGKIN tak boleh lawan masa tu sebab aku darjah satu dia darjah 4/5 time tu. Yang hairannya, seingat aku dia tak pernah pulak bagi 'flying side kick' kat aku. Tapi dia bagi psikologikal punya penderaan. Dia buat takde sape nak kawan dengan aku.

Agaknya macam mana kalau kaki tu landing atas dada korang?
Aku penah nampak pembuli tu landed atas dada budak lain.

Ah~ lupakan pasal perempuan itu.
Kembali ke topik asal.
Aku pernah masuk kejohanan Taekwondo peringkat negeri Kelantan. Aku form 1 rasanya time tu.
Aku ada la ingat sikit-sikit kejadian tu lepas nampak video kata atas. Budak cina (opponent) aku tu dapat point dulu sebab dapat tumbuk pipi aku.
Aku naik berang sebab tak pernah orang dapat sentuh muka aku.
Especially menggunakan penumbuk!!!!!!
Totally!
UNACCEPTABLE!!

Darah *le freak Len Inouie menyirap lalu menyerang lawan tanpa mengendahkan peraturan.
Yang aku ingat, aku kena bagi warning beberapa kali. Budak perempuan tu dah lemau dan hidung/mulut berdarah aku pun tak pasti. Budak perempuan tu aku nampak dan kecik giler disebabkan oleh rage *le freak Len Inouie. Aku bagi chop kick kat pangkal peha budak tuh menyebabkan dia tak boleh berdiri.

Lepas dia berdiri sambil berlinangan air mata, referee terus bawak kitorang kat tengah-tengah gelanggang, pegang kedua-dua tangan kitorang, dan kemudian angkat tangan budak pompuan yang tengah menangis tuh.

Yang hairannya aku tetap tersenyum.

Itu sangat memalukan sebenarnya bila aku ingat sekarang.

P/s: Aku kalah dengan mata -1. Loser by penalty!



12 comments:

4feet8 said...

oi..len. masuk sparing?
sy tak berani masuk sparing sebab cepat penat. takut tak sempat bernafas dah kena tumbuk.. lagipun kategori ikut beratkan? ms tu berat sy, kena pula dgn geng2 yg dah black belt..gila takut..kekeke..
Jadi, main poomse je ms kejohanan antara uni kat MMU. 2004 masa tu..

Anonymous said...

Dulu masa TKD tak berapa berani sparing ngan pompuan isk kang terkena sana sini pulak lol.. lagi kalau terkena maca len mau kena belasah.. lol

Tu agaknye aku tak pernah masuk sebarang pertandingan hanya masuk dapatkan pengalaman..

Wah rindu nak berflying kick back kick upper kick.. hoih..

Len Inouie said...

First time masuk mmg la Len jd cmtu.
Gila ganas. adoi...memalukan.

Pertama dan terakhir. KAutomatic kalah sebab byk foul.

Anonymous said...

aku pernah sparing dengan perempuan
ntah macamana masa kick terkena kat kangkang dia gulp malu aku.. kang dia ingat aku sengaja pulak..

lepas tu aku terpaksa la sparing slow2 takut tak terkawal terkena benda lain :| selain risau pulak kalau dia balas mau senak aku lol..

kalau separing ngan lelaki belasah je..

pertandingan tak pernah masuk.. cuma biasa masuk persembahan aje..

plain83 said...

fuh gila ganaih mu len.. bab lawan2 fizikal ni aku brani stakat tengok jer org sparing.. aku mmg tak pernah tingin nak join sbb hand-eye-foot coordination aku mmg KE LAUT gila2, x dapek nak nolong.. langsung aku x dak bakat dlm apa2 yg memerlukan kemahiran n stamina fizikal, termasuklah sukan dan tarian.. epic fail lol...

Len Inouie said...

Hahaha..memang ganaih. melampau kot naik berang sebab muka kena sentuh.
tp xleh nak dibantu.dah lebih 10 thn lepas dah pun. skrg xde makna nak sparring2 ni. mata pun rabun.camne nak focus. haish~

hime s said...

seronok sparing, masa aku silat dulu selalu par ngan anak cekgu silat, minah tu baru highschool tapi tumbuk kuat gile, pastu dia suka aim kat tepi pinggang aku supaya cepat penat (mmg berkesan la taktik tu)

bila sparing ngan budak laki baru aku faham, walaupun belajar martial arts, level energy aku mmg takkan sama ngan lelaki walau betapa lama aku berlatih pun :( tapi at least bila ade apepe jadik kat diri i.e kne kacau ke apa, at least mende ni mengajar kita refleks dengan cepat la (lari pun lari le) & tau nak buat ape nak pukul kat mana etc., instead of terkaku terdiam tatau nak buat apa

Len Inouie said...

betol3.. time tu stamina aku memang maximum habis lg sebab baru pas sekolah rendah.

kalau sekarang.. hehehehe...
aku awal2 surrender.. org ajak sparing, aku ajak makan eskrim mekdi kot.

KuliCabok said...

Tapi cakap pasal buli memang kitaorang tak membuli apalagi kena buli.. tapi gaduh tu selalu..

Masa sekolah gaduh sebab awek lol.. tapi bukan awek aku la kawan aku ntah pehal minat awek ni pastu sudah gaduh ngan mamatyang juga minat awek yang sama.. lepas tu mintak tolong kat kitaorang pulak.. dah kawan layan je la set lepas sekolah kat luar.. gaduh dalam sekolah kena buang ma.. so set lepas sekolah..

ok la ada hal nanti aku sambung..



Nick Nashram said...

hahah..bab listen ade jugak.
yesterday, i ckp listen class, don't make noise... terus ade student sorang ni ckp teacher ckp slow skit nanti org record buat lagu listen oooo hahahah...

KuliCabok said...

ok sambung sikit.. lepas gaduh2 gedebak gedebuk settle.. tak ingat camna settle tapi semua puas hati lol.. Saje je bebudak memang suka gaduh bukan pasal awek sangat pon darah panas kot..

tapi cinta monyet tak kemana pun last habis univ dengar tak kawin pun ngan awek tu lol..

Bila balik lalu tempat kitaorang gaduh tu aku senyum sendiri isk.. bebudak sunguh.. anywei that make our memories lively maybe haha..

Encik H said...

wahhh kejam gila kau Len..sampai berdarah2 budak tu kau kerjakan..hahaha