Wednesday, 30 January 2013

Wordless Wednesday : Kiss Me

Ehem3..
Kiss me...
So kiss me...

What!? Continue reading to know more..

Saturday, 26 January 2013

This is my narcissist entry (3 PHOTOS)

I was frantic with my new year party on 22 Jan 2013.
So, on the weekend before that I was thinking about what to wear, how to do my makeup and what hair do because the theme was 'Red Hot Spicy Nite'.

How hot and how spicy? I have no idea.
So, I played with my makeup to experiment on what look I will make for the party.
(Most of my makeup got expired before I finish them so I don't think it is wrong to play with it for fun).

So I took photos.. syok sendiri munyer gambar.


Friday, 25 January 2013

How do I celebrate my birthday?


Semalam aku 'enjoice' public holiday.

.Maulidur Rasul.
Kawan aku cakap kelahiran Nabi tidak patut disambut.
Aku cakap aku tak kisah.
Aku cakap terima kasih sebab bagi aku cuti.
Ha-ha-ha
okey~ aku nampak komen Cik Lynn kat blog entry Prince of Noob.
Dia timbulkan soalan.. ada ke orang yang pertikai kelahiran sendiri. aku pun tak faham apa dia cakap. Tapi soalan tu buat aku rasa nak tulis pasal camne aku sambut birthday aku.
Birthday aku 15 Sept.
Aku anak ke-8. Jangan harap mak bapak nak celebrate 10 birthday dalam setahun. Gila kaya kan kalau camtu. Tapi bukan tu sebab birthday aku tak kena celebrate. Aku telah diajar untuk bersyukur. Setiap nafas yang aku hela ni cumalah pinjaman. Setiap pagi yang aku dapat adalah peluang yang masih diberi kepada aku oleh yang Maha Esa.
Tapi kalau member buat birthday surprise sape tak suka kan?
He-he-he
Rutin aku: menjelang birthday, aku lebih suka ambil masa bersendirian dan berdoa sebagai ucapan syukur aku. Itu sangat sangat sangat penting bagi aku.
Sebab aku tak tahu apa yang akan DATANG..
Wish aku adalah satu 'long-list of prayers'.

Ini contoh 'prayer list' orang lain. This is not mine okay~ 

Entah-entah Tuhan pun cakap 'panjangnya list ko ni Len, tapi takpe. Sebab ko ni jahat, list ko ni aku pendekkan '.
Lol.. no offence please..
Here's come the 'ex' story....meh *le Len Inouie nak cerita ni.

Wednesday, 23 January 2013

My Wedding


No no no no! I am not married!
I mean the wedding dream I have. :)
I am not married. I am single and I am not looking.
I am not planning to get married soon either.
This post is just an imaginary light of my bulb from Prince of Noob enty.
Anyway, thanks Prince of Noob for selecting me as one of your contest winner.
I got 8GPenDrive! I joined because I need a pendrive but I am too lazy to go out and buy.

Monday, 21 January 2013

"like" & "unlike"

Walaupun aku sudah makan Crepe yang sedap di Humble Beginning, cupcakes yang sedap di Wondermilk, serta Nachos & jus celery+epal hijau yang awesome di Table Talk, aku tetap bercakap seperti orang tidak pandai bersyukur pada hari ini. Begitulah kata-kata pembuka aku hari ini.
Pokoknya, aku stress sebab New Year Party yang aku organize adalah hari esok 22 jan 2012 dengan 330 tetamu. Itu sudah cukup menjelaskan kenapa aku tidak dapat update blog dengan kerap sejak tahun ini. Maka dengan itu aku tidak keruan. Bontot panas ala-ala butthurt. Sakit pinggang.
(apa kaitan?)
Maafkan saya.. saya telah keluar daripada topik asal.
Topik ialah 'like' & 'unlike'.

Thursday, 17 January 2013

17 Jan 2013 : Black attire (18SG)

What should I wear today?
A total black attire?
No. It is forbidden to mourn or grief in my religion.
Instead...
I wore purple & blue today.
Happy colours for me.




Wednesday, 16 January 2013

Buli

Listen! listen! listen!

Eh.. salah plak.. hehe...
Listen3 takde kaitan dengan entry ini.

Saturday, 12 January 2013

Ini tak tipu punya!

I know I know..
Disappointing isn't it?
Aku pun keciwa tak dapat upload.
Dah berhari-hari nak post beberapa post yang lain tapi bila takde gambar, macam sangat bosan la pulak.

AKu ulang sekali lagi, aku takde gambar banyak.
Tak glamer orang pun taknak amek. So sape-sape ras nak merungut, silakan. Takde pekdah. Serius takde. :p

Friday, 11 January 2013

Back to The Past Photos

Atas dasar permintaan peminat.
(Tak payah nak gedik Len. Takde peminat kat sini!)

Okeh~ atas dasar permintaan kawan-kawan semua.
(Haa... ni baru betul punya statement).
*le Len Inouie dengan penuh kegedikan menaik muat gambar masa annual dinner yang baru dapat tadi. Gila! Punya lembab punya jurugambar upahan.

Tak banyak gambar aku memandangkan *le Len Inouie tidak glamour.
Fullstop!


Tuesday, 8 January 2013

About Len Inouie


Len is derived from my real name “Mulen". (Oh, how I wish it was spelled ‘Mullen')
I was born at home on 15 Sept. Not hospital. Kampung style!
My mom disapproves 'Mulen'. She wanted to name me Nuvila with ‘v’ pronounced as ‘w’.
(OMG! Thanks God I am 'Mulen' instead of Nuvila).. LOL

She was too weak to leave house after delivery. Hence, my late father was the one who took me to hospital for birth registration. So, my late dad took the chance to name his daughter 'Mulen' instead of ‘Nuvila’ (All of my siblings named by my mom).
They really had a fight over my name.Hahah…

No one acknowledge  Mulen at home indeed. It is not approved. Everyone calls me Nuwi..
(My sister spells it ‘Nuv’.. I say ‘wtf’ whenever she writes my name in the text )
But when I spell 'Nuwi', people tend to pronounce 'NU' as 'new' which is not correct.
So, I spell my name in French as ‘Nouie’ you can listen to how it is pronounced here.

Len and Nouie mystery is solved. But wth the 'I' in front came from?

Friday, 4 January 2013

Tips pengurusan PASSWORD

Password dalam dunia ni memang sangat leceh.
Seriously leceh! Aku rasa rata-rata orang yang tahu guna internet ni mesti sekurang-kurangnya ada 3 akaun (bapak siket) yang perlukan password. Tapi aku seriously ada lebih daripada 10 akaun yang perlukan password. Yang paling leceh, setiap akaun ada kriteria yang kena ikut.
Aku paling benci akaun yang wajib letak nombor, simbol, huruf besar dan huruf kecil.
Kalau wajib letak nombor dan huruf tu ok lagi.. ni semua dia nak.
Contoh syarat-syarat password yang menyampahkan;

Thursday, 3 January 2013

2013 : Opening Post (3.1.13)

Me! *le Len Inouie welcome YOU oh 2013!
Try me!I am prepared!!
Huuuuuuuuaaaarrrggghhhhhh~
(dengan gaya macam dalam gambar)