Wednesday, 19 December 2012

Tuesday, 18 December 2012

Kenangan Terindah bersama AYAH

DISCLAIMER: This entry is not meant to teach you how to produce illegal stuffs. I am not responsible for any misuse of the information provided.
--------------------------------
 

"Nouie, intang-intangan no longong nu" pesan ayah.
"O bo... ai bo" jawabku.
Ayah pesan aku supaya berhati-hati dengan tangan aku. Jawapan aku pulak adalah seolah-olah berjanji aku aku akan berhati-hati. Aku ingat, masa tu aku tengah leburkan besi..kadang-kadang aku leburkan timah. Aku ingat aku kumpul paku kat sekeliling rumah dan leburkan besi-besi yang aku jumpa. Hasil kutipan aku akan jadi hasil kerja aku nanti.
Ni la rupa besi bila dah dileburkan.
 
Percaya atau tidak, aku pernah leburkan besi macam kat atas tu. Bahaya jugak rupanya. Lepas leburkan besi, aku ingat bapak aku ajar aku macam mana nak 'sieve' a.k.a tapis besi lebur tersebut dalam penapis khas. Motif dia;

Monday, 17 December 2012

First Date with Online Guy Part II

NOTE: This entry is suitable just for JIWANGERS that is willing to read a long entry. ;)
Please read First Date with Online Guy  (if you haven't read) before you continue reading...

I parked my car and put on my nude shoes; the one that ‘bite’ me the other day. Well, I know I can’t stand ‘angin malam’ so I will always choose to wear closed shoes. Call me a fashion criminal. I don't really mind.

The nude shoe of mine.

As I walked into HAYAKI (one of my safe place*), he followed me from the back. We took the seat at the outer corner. Next to the couple with matched all in black attire. I was with my one piece nude colored simple dress with hair braided to my left shoulder. No makeup on like always and just Lipice on my lips. He was with black trouser with black and white stripes long sleeved shirt. Not bad after all.


First Date with Online Guy

NOTE: This entry is suitable just for JIWANGERS that is willing to read a long entry. ;) 

I was standing in front of the ticket counter when I saw his name appear on my small screen and a guy standing beside me. I looked at him and try to recall the memory of his face on his Facebook account. (That’s him!)

I lifted my hand and he holds it. Shaking hands. Okay!? Not holding hands like what you might have thought. ;)

Wednesday, 12 December 2012

Wordless Wednesday 12.12.12





[Lagu jiwang *le Len Inouie]
^_^

Hehehe... ada lagi... 
lagu putus cinta kat bawah.. XD

Sunday, 9 December 2012

Dr.M yang ragu-ragu

Di sebuah tanah yang lapang berpokok sebatang, ramai orang sedang berkumpul. Angin bertiup sepoi-sepoi bahasa. Aku yang berada di tengah-tengah orang ramai sedang menyandar kepada pokok sebatang yang rendang itu. Di sebelah kiriku adalah Tun Dr Mahathir. Dia seorang yang peramah dan tidak sombong. Dr.M berbicara denganku seperti seorang datuk kepada cucunya. Bergelak ketawa dan mesra.


Lukisan tahap tadika. Gedik nak cuba.

Tiba-tiba orang ramai yang tenang menjadi kecoh. Rupanya Najib sedang berarak melintas membelah 'crowd' orang ramai. Dia bersalam-salaman dengan rakyat sambil melambai-lambaikan tangan. Tetapi daripada riak wajahnya, dia amat megah,sombong dan angkuh dengan dirinya sendiri.

"Najib dah nak lalu tu Dr" kataku kepada Dr.M dengan nada selamba walau hatiku sinis.
"Emm... saya nak kena pergi dah ni. Kalau tak jalan sama-sama kat belakang dia kang orang ramai bising pulak sebab saya duduk jer kat sini (bawah pokok)" jawab Dr.M kepadaku.
"Oh..dah nak jalan ke, kalau macam tu boleh saya ambil gambar dengan Dr.M dulu?" pintaku.

Saturday, 8 December 2012

Monetize your videos on YouTube!?


   Monetize your videos on YouTube!?

Monetize your videos on YouTube!?

Monetize your videos on YouTube!?

Ha!?

Apa tuh?

Aku dapat email dari YouTube..

Acu tengok printscreen ni..

Friday, 7 December 2012

Trimas kawan-kawan! (YOU)

Hari tu *le Len ada annual dinner kat Grand Lexis Hotel, PD.
Memandangkan *le Len seorang committee annual dinner tersebut, nak tak nak dia kena pakai ikut tema. Cuma dia tak rasa berbaloi nak beli pakaian baru semata-mata nak menang RM500 tuh.. maka dia telah post aku tak bisa memilih antara tiga untuk kawan-kawan dia decide.


Kawan dunia sebenar *le Len Inouie cakap;

' why you need to do that? You have no brain to decide already?'.

Len angguk jek.. Oh~ otak dia masih boleh bagi arahan angguk kepala. Masih ada otak!
 
*le Len Inouie sebenarnya tidak berapa suka dengan gaya ala-ala 'pink cotton candy' yang terlalu comel lagi sweet sampai rasa macam nak bagi penampar dan nak pijak-pijak sebab comel sangat.
Ahh~ Itu membuatkan seorang Len Inouie berasa sangat terancam dan 'vulnerable' oleh mata-mata yang melihat.

Maka dengan itu *le Len Inouie selalu memilih pakaian yang elegan, garang dan berani supaya tidak dilayan seperti kanak-kanak sebab kependekan dirinya.
Ditambah dengan high heels yang mengacam setiap kaki yang menghampiri! Semua orang takut! Sebab kalau kena pijak, confirm kaki tembus!
Oh yeah~ *le Len Inouie suka POWER itu.


Tetapi memandangkan kawan-kawan semua banyak yang suggest polka dan sebagai tanda terima kasih tolong decide, *le Len Inouie tunjuk gambar muka camwhore dalam baju polka. Hish~ harap-harap tak nampak lemah macam pink cotton candy.

Thursday, 6 December 2012

Nama-nama *le Len Inouie

Ape motif aku nak bagitau? Takde!
Setiap orang ada fasa dalam hidup dia.
Kalau yang ada peluang pindah-pindah sekolah tu, setiap kali pindah sekolah setiap tu la nak reka nama glamour yang baru kan? Ada yang nak tukar identiti la..
Ada yang bila kat sekolah baru, aim nak lebih glamour pun ada.

Well, Len dari dulu selalu fikir tak akan ada orang ingat muka dia. Bajet nak jadi macam halimunan tapi ropenyer ramai yang ingat muka. Naseb baik nama dorang tak hengat!! Yeah~ bagus-bagus!
Check tiga namaku dan buktinya! :)



Wednesday, 5 December 2012

First time Part II


NOTE: This entry is suitable just for lady readers only. Guys are not recommended to read because this is JIWANG :p

Please read First Time Part I (if you haven't read) before you continue reading...
ELLE High Heels that got me walking barefooted on that night
Suddenly he looked at me and asked me....

Tuesday, 4 December 2012

Lelaki yang tidak pernah mengecewakan aku

Semua orang tahu bajet aku single.
Sebenarnya aku ada dua lelaki pada masa yang sama.
 

Satu aku dah tinggalkan.Jantan tidak _____!! korang isi la sendiri.
Sekarang yang tinggal cuma satu.
Tak pernah cakap tidak,
Tak pernah mungkir janji,
Tak pernah curang,
Tak pernah menipu,
Tak pernah jalan tanpa aku,
Walau banyak kali aku fikir nak tukar dia ni dengan jantan lain.
Tetap tak mampu melepaskan.
 
Meh... nak kenalkan..

Monday, 3 December 2012

First Time Part I

1st time. 1st time. 1st time.

NOTE: This entry is suitable just for lady readers only. Guys are not recommended to read because this is JIWANG :p

I am breaking my own record. Aku dengan muka tak malu menyanyi depan CEO pada hari Jumaat malam yang lepas. Well... Title 'CEO' tu aku tak kagum sangat tapi aku kagum bila ada banyak remarkable achievement. I better not to mention which one. For the sake of SAFETY. Hohoh! The point is.. they are really rich. Ferrari, Audi dan Lamborghini berbaris.

They are rich, yet very humble that makes me stumble.

1st time I talked to a Dato' personally and first time escort a Dato' to the stage for grand entrance (kena paksa). So, I was freaking cold because sangat terkejut kena suruh last minute. Dato' is an old man (63), so I asked politely ''Please allow me to escort you Dato'' sambil tunduk. Hahah...bajet bagos betul Len Inouie... and  I asked again "are you comfortable if I hold you hand?''.
Dato' answered: