Thursday, 1 November 2012

Pantang Len Inouie

7.30 a.m: Inx (bukan nama sebenar) bangun pagi jer mendengus.


“Penatnye! Aku rasa aku belum cukup tidur”


Inx kemudian pergi mandi… keluar dari bilik mandi jer.
“Ish… air pun sejuk sangat’


Inx kemudian ambil baju untuk digosok. Sambil mendengus..
“Kenapa ko ni berkedut sangat? Malasnya nak iron”


Lepas iron baju, pakai baju.. sambil membebel pasal make up.. membebel pasal rambut..membebel pasal banyak benda. Bla… bla… bla.. Pastu menghala ke dapur buat kopi..
“Biskut ni sangat cepat habis, korang makan biskut ni macam makan nasi ke apa?’’
“Kopi ni pun baru jer beli hujung minggu lepas. Kenapa dah nak habis? Kalau macam ni, bankrap la aku. Semua orang tak pandai berjimat. Buat kopi pekat-pekat pastu tak habiskan. Haa… ni gelas semua ni kenapa masih duduk atas meja. Semua orang dah besar kenapa tak pandai cuci gelas sendiri?”


Semua orang senyap…


“Bila aku tanya takde sorang pun nak jawab. Takde sorang pun yang nak respond. Semua benda dalam rumah ni aku yang buat sorang-sorang. Kemas rumah, sapu rumah..cuci pinggan, masak, buang sampah. Semua aku buat” tambah Inx lagi.


“Sekarang ni aku nak rush pergi kerja pun tak senang hati. Korang semua ingat korang jer yang kerja? Aku tak kerja? Dahla bil api air aku yang susah-susah pergi bayarkat Inx dengan muka mendung macam nak hujan.


Semua orang saling berpandangan. Tak faham apa maksud semua bebelan itu.. semua orang tahu semua itu tidak benar.

Pekejadah minah ni.. pagi-pagi buta melalak marah-marah tanpa sebab yang logik.


!@#$%^&*()_!@#$%^&*()

Pantang! Sangat seperti taboo bagi diriku. Aku tak boleh hidup dengan orang yang suka mengeluh.. lebih-lebih lagi diwaktu pagi. Pagiku adalah masa yang 'cool', senyum, bersyukur... dan 'loving'. Bukan bla bla bla bla bla bla bla..bla bla bla... Aku benci 'nyamuk' pada waktu pagi dan bila-bila sekali pun.
Tidak ada waktu yang sesuai untuk mengeluh dan tidak bersyukur.
Tidak wujud!
Tidak wujud!
Tidak wujud!
Ko sangat negative dan menjadi virus dan cancer kecacatan emosi diriku.
Ko nak membebel tak tentu pasal, ko duk sorang-sorang. Babi kena sembelih lagi senyap berbanding kau! Ko bayar semua sewa sorang-sorang mulai sekarang. Chow bebeh!!
AKU ANTI DENGAN ORANG YANG TAK PANDAI BERSYUKUR!!!
Kalau aku TERRRR tak bersyukur. 
Sila hentak kepala aku kat dinding bagi otak gegar!
Grrrr~



13 comments:

plain83 said...

ahahahahaahahah i feel sorry for you Len...bebetul sorry for you dpt osmate cam biatch like dat XD

boni kacak said...

awak gigit2 je dorang tu.hehehe

Len Inouie said...

sbln je thn. balik rumah lagi tensen dari dtg keje. xke naya tuh. haha..rasa nak sumbat mulut dia dgn taik. Hahaha..

dayteenlea said...

sabarrrrrrrrr

cHeRyNa PiReS said...

Len...my house mate was like that last time, I walked out tinggalkan dia sorang2 je. I terus keluar tinggalkan semua. Senang.

She was one of my good friends but since I was too tired from work, nak dengar dia membebel lagi...I left.

Tapi itu selepas dia dah buat berpuluh2 kali. Kalau sekali je, I akan tanya apa masalah dia :)

Bitt (doubeIS) said...

huhh marah sungguh...tapi kalau saya di tempat awak pon mesti sama..

hi & follow ;)

AHMAD AFIQ said...

sabar. rasanyer kejer lagi tension. dari dok rumah

Len Inouie said...

Aku toleran dengan tensi kerja. Tp bukan tensi rumah(tangga). Haha

Dhia Dirham said...

hehehe jangan marah marah nanti cepat tua

Anonymous said...

I couldnt have said it any better to be honest! keep up the awesome work. You are very talented & I only wish I could write as good as you do :) …

SyahidaSalim said...

Stressnya kalau ada housemate mcm ni. Urgghh!

Syaifuddin Alias said...

err...tak sanggup ..

zack said...

kasi flying kick!