Friday, 30 November 2012

Len Inouie on facing DEATH


People die… their world’s stop but the whole world is still moving. The world would not stop for me. NOTHING & NO ONE will stop for me either.
That’s the fact I’ve learnt by times. “
~Len Inouie
 
 
There are people that we wouldn’t expect to be there when we’re in a rough time.
There are people that we hope to not to exist in a rough time.
There is a person that we hope to be there when we’re I a rough time.
 
Know your name and who you are to someone.
It is always good to know where we stand.
 
NOTE: I would stop for my worlds for a while for the one I really love because I know how it feels to walk alone.

R.I.P to my beloved uncle MANJAT TAJUK.
 
Hmm... people queue up to see him for the last time.Family, relatives, friends and strangers…..
That is enough to show that he was a very honoured GOOD MAN.
Now I think of me, how many people will turn up for my funeral?  How about you?
 

Wednesday, 28 November 2012

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran

(Berasal dari buasir yang tak busuk sini)
Tuan-tuan dan puan-puan, dara serta teruna yang membuasirotakkan dan mengnoobkan diri sekalian, untuk pertama kali dalam hidupku aku tidak punya kemaluan dan kekecutan perut walau berlemax untuk masuk entry ini.

Entry Kegemaran : http://buasirotak.blogspot.com/2012/10/antara-masalah-mental-dan-ajaran-sesat.html
PENEGASAN! Aku bukan peminat ajaran sesat. Itu bukan sebab kenapa aku gemar entry ini.

7 SEBAB (mewakili 7 biji dragonball):
1). Kehebatan seorang stalker yang mengaku noob adalah sangat super saiyan level 3!

2). Ke'insane'an seorang FOREVER ALONE boleh menubuhkan sebuah empayar maya yang deterajui oleh orang terkenal seperti Obama dan Najib. (Kalau tak tau dua nama nih, aku bunuh korang dengan pisau kata-kata yang tajam).

Gorgeous, scars and make up

Tuesday, 27.11.2012

10.15 a.m
"Mulen, can help me to carry 11 bags of appreciation gifts from kanak-kanak spastik selangor?" asked Liz my 1Malaysia(malay) friend.
"Sure! No issue" I answer.


........
*le Len Inouie was standing at the lobby waiting for the people to unload the 11 bags from the car when she heard a voice besides her ear.

"Hello gorgeous!!""Oh~ ha-aa-a-aiiiiiiiiiiiiiiii~~ (farid) " * le Len Inouie replied with a shocked blurr face and a wide half hearted smile. *Waving hand to say hi/goodbye. I don't know.
Obviously, she does not know how to reply to Farid.


10.39 pm.*le Len Inouie received a text.

Monday, 26 November 2012

aku tak bisa memilih antara tiga

 
 

Merujuk kepada gambar di atas, pada 1 Dec 2012 saya akan ada Annual Dinner. Tema adalah 'Back to The Past'.  Memandangkan *le Len Inouie merupakan committee yang organize Annual Dinner ini. Harus berpakaian mengikut tema. Maka dengan itu, *le Len Inouie menjadi bingung untuk memilih apa yang harus dipakai? *le Len Inouie sudah membeli. Maaf! * le Len Inouie tidak ingin berbelanja untuk malam yang hanya satu ini. *le Len Inouie hanya akan pakai baju yang sudah sedia ada tetapi tidak tahu mana satu nak pakai.
 
Pilihan adalah seperti berikut:

Miss Freedom

Hmm..ada orang cakap aku ni;
'silent person', 
pemalu, 
nampak tua, 
macam bawah umur, 
happy go lucky, 
hanya senyum, 
kera sumbang, 
sporty,
humble,
low profile,
show off,
naive,
budak baik,
kejam,
lesbian,
womanizer,
miss literature,
simple,
complicated,
independent,
needy,
hard to control,
submissive,
obedient,
violent,
fun,
gorgeous,
ugly,
tabah,
cengeng,
nakal,
baik,
honest,
weak,
strong,
straight to the point,
active,
passive,
muka tak tahu malu,
dan sebagainya...





What!?

Thursday, 22 November 2012

Excited macam Mr. & Mrs. Farid


Seperti Farid Kamil dan Diana Danielle sangat excited, begitu juga dengan saya. Bezanya, dorang dapat anak!!!

Saya hanya koyak, rabak, melecet dan kesakitan.
Terpaksa menahan kesakitan disebabkan keterujaan dan nafsu yang tidak tertahan. Maklumla.. benda baru <- Bodo!

Sape suruh tak sabar, kalau dah 'first time' tu tak perlu la lama-lama, jauh-jauh.
Ni gedik jugak nak...

Ni ha.. tengok la akibatnya!!!

Top 3 tips tangani tekanan (PG13)

AMARAN: Ini tips *le freak len Inouie. Penerimaan idea adalah atas budi bicara pembaca sendiri.


DISCLAIMER: *le Len Inouie tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kecelakaan/ perkara tidak diingini akibat pengamalan tips ini.


Tekanan... oh! Tekanan...


Kalau nak cakap pasal tekanan, aku 'rasa' aku kenal apa itu tekanan. Intensiti tekanan itu adalah sangat subjektif bagi setiap individu.


  • Ada orang stuck dalam traffic jam merupakan tekanan, bagi aku traffic jam adalah masa aku dengar semua lagu kegemaran aku tanpa rasa bersalah sebab tak buat kerja yang lebih berfaedah.
  • Ada orang cakap, kematian adalah satu perkara yang susah untuk diperkatakan, tapi aku boleh cakap 'My name is mulen. Don't call me with my last name or else my father will rise from his grave and come into your dream' dengan muka selamba kepada kawan-kawan sepejabat dan juga kepada boss. Hahah...

Semua tu bergantung kepada kekebalan jiwa dan penerimaan. Ish.. apa aku mengarut nih..


Dah.. opening berjela-jela.. apapun tekanan itu, haruslah ditangani dengan apa cara sekalipun.


Tips 1:


Monday, 19 November 2012

Special Unforeseen Invitation

Bonjour mes amis!!
Comment ca va?

 
Well..  Good News! I came back in one piece!
Nampaknya tu la kali terakhir aku balik Kajang. (eh, aku guna perkataan 'balik' instead of 'ke'). Syukur la Shin Chan aku ni cukup besar untuk angkut banyak barang sekali. Sungguh sangat tidak menyesal. Aku semakin cinta padamu wahai 'Shin Chan'ku.Hahaha... Shin Chan takde la manly sangat pun tapi watak Shin Chan itu sendiri pun 'cool'.
 
Hari ni aku dapat jemputan yang sangat special. Boat Race... well Boat Race!?
Mesti korang teruja kan? Sekali imbas memang teruja.

hahah.. salah faham!!
Sila tengok print screen Invitation.

Saturday, 17 November 2012

How much pain is too much?

Hmm.. I don't like when I need to write in English language with my terrible grammar.
Clearly.. most of time when I write in English, that is the first time I am not in a good mood or precisely SAD.

Talking about how much is too much? At times, I am almost to the point of saying. 
" I give up!". Just almost! Not yet! :) I have not say 'this is too much!'

I have so many things in my mind.. when I started writing in my diaries.. my hands got tired writing..I could run out of paper, ink and energy writing..
Based on my entry sudah 3 bulan on 22nd Oct, I should have got my things already but...

Friday, 16 November 2012

Darah panas, hati beku!

'Darah panas, hati beku'. 

That was me when I was a kid. I am not proud of it..not at all.
I have no idea why I became like that. I am sorry mom and dad.  (T.T)
My little younger brother told me. I was always like a ticking bomb or some kind of unstable dynamite. He said that character is not good. Not at all... he is younger than me but I do listen to him sometimes too. :p

He said;

Wednesday, 14 November 2012

Silence Day Of Wednesday : I won't give up

I won't give up...

Tuesday, 13 November 2012

Putus tali perut. Wujudkah?

Hai semua...  :) <- imagine me giving the sweetest smile.

Apabila aku nerveous dan speechless, aku suka cover dengan senyuman paling manis dan innoncent  a.k.a blurr . Sehingga satu dewan akan senyum secara tidak sengaja (out of topic).

Menurut jadual Len Inouie, Sabtu adalah free dan Ahad adalah hari perasan alim.

Tetapi pada hari Sabtu baru-baru ini, aku telah terpaksa bekerja. Emm! Takpelah.. (ayat redha)
Lepas kerja aku pi kelas yoga. Aku aim nak dapat buat headstand...
Headstand macam ni..

Monday, 12 November 2012

Saturday, 10 November 2012

Wah..cantiknya perempuan ini!


Aku tengah duduk kat Secret Recipe Uptown sambil makan kek. Dua orang wanita masuk duduk kat meja depan aku.  Wah! Dress up sangat menarik! Aku tertarik yang amat sangat dengan kasut salah seorang wanita itu.

Tudung kelabu, baju warna maroon, skirt warna kelabu dan kasut warna kelabu+maroon+nude. Hidung mancung, kening trim, kulit mulus... bibir kissable. High cheek bone dengan dagu tirus.
Pefecto bebeh!!!!..
Mari lihat gambar saudari ini..sila enjoice!

Friday, 9 November 2012

Len Inouie's Friday Look

 

Details:

Thursday, 8 November 2012

Post paling KEJAM by *le Mean Len Inouie

WARNING: Post content is very judgmental. You discretion is highly demanded. I am not responsible for your brain or emotional damage.

Miss Anastasia Steele (bukan nama sebenar) and Mr Christian Grey (bukan nama sebenar) is now engaged... I don't know how long they know each other, how long they get to really understand each other or anything. I am just a third party... And I know they got engaged from their Facebook: Oh!the very typical way of stalking knowing someone nowadays.

One fine day, Ms Steele posted on Mr Grey’s Facebook wall:

Kelly Kelly Day Spoiled II

Yeah~ Yeah yeah kasut baru! Yeah yeah kasut baru!
Aku berjaya menukar kasutku yang telah menspoilkan Kelly Kelly Day aku.
Tapi malangnyer... still tak dapat yang dikehendaki.
Sebab? Tak ada saiz.. semua design dan kasut yang memenuhi kriteria kegunaan diriku, tidak ada saiz! Saya ulang, tidak ada saiz!
Duhh~ walaupun lemak aku 29% 28.2%, kaki aku masih kategori kecik. Kot.... (tak nak mengaku la tuh).


 Y U NO EXIST FOR ME?

Komen aku:

Wednesday, 7 November 2012

Kelly Kelly Day spoiled

Pernyataan:

Saya tidak suka kasut Puma Faas 300 saya.
Semalam aku pi kat gym untuk Kelly Kelly Day aku.
Ketidakselesaan detected:

Monday, 5 November 2012

Jadual Len Inouie

ALERT: Post tidak mengandungi nilai-nilai moral dan pengajaran. Ini cuma validation ketiadaan post selama 4 hari.

Jadual mingguan aku :
Siang adalah waktu bekerja (orang makan gaji bukan buta)

Thursday, 1 November 2012

Pantang Len Inouie

7.30 a.m: Inx (bukan nama sebenar) bangun pagi jer mendengus.


“Penatnye! Aku rasa aku belum cukup tidur”


Inx kemudian pergi mandi… keluar dari bilik mandi jer.
“Ish… air pun sejuk sangat’


Inx kemudian ambil baju untuk digosok. Sambil mendengus..
“Kenapa ko ni berkedut sangat? Malasnya nak iron”


Lepas iron baju, pakai baju.. sambil membebel pasal make up.. membebel pasal rambut..membebel pasal banyak benda. Bla… bla… bla.. Pastu menghala ke dapur buat kopi..