Wednesday, 31 October 2012

Len Inouie serius fail blogwalking!!!

Dulu aku kerja dengan bank, untuk layan customer singapore yang *some text missing* <-korang isi sendiri.
Haha.. Masa tu aku ada banyak sofware yang semua berpassword sebab konon customer privacy jadi haruslah semua berpassword. Nak masuk kerja jer, untuk aku buat kerja kene type password, password, password. 4-5 password in one time.

Tu belum password untuk personal kan?
Akaun-akaun online..fb, twitter, gmail, yahoo,flicker, youtube.. dan sebagainya. Selain tu, ada pulak yang fb jer ada 4-5 akaun dan semua password lain-lain. Tidak ke sengal itu?
Selain daripada itu (macam karangan), untuk orang dewasa ada password intuk internet banking lagi. Password safe deposit lagi.. kalau satu bank jer takpe. Ni tiap bank ada internet banking. Maybank, CIMB, UOB, HSBC, Citibank.. BSN (yg paling lulz) dan banyak lagi. Tapi aku takde la sekaya tu nak bukan banyak-banyak akaun dengan banyak-banyak bank. Tapi ada juga yang ada internet dengan semua bank. bukan deposit/current account mahupun fix deposit atau unit trust tapi semua 'outstanding = HUTANG'. Lagi mantap! Hahaha... maaf! Sudah keluar topik!
Entry belum habis yer. Haha!

Motif post yang asal:
Aku blogwalking..komen kat shoutbox secara 'tidak berhotak' bak kat bos aku apabila dia sudah nak marah mula cakap tidak berhotak.Selepas meninggalkan nama, dan link kat shout box.
Jari aku dengan automatik type *********** dan tekan 'ENTER'.

OMG! Apa aku dah tulis???
PASSWORD!!!!
PASSWORD!!!!
PASSWORD!!!!

Blogwalking SERIUS FAIL!!!!!
Len BODO!!!!!!

Maka dengan itu, aku terpaksa menukar semua password yang berkaitan dalam masa 5 minit secara:
GELABAH!
GELABAH!
GELABAH!
Oh, sebut pasal SERIUS sape tak kenal pasal obe. Tapi aku sebenarnya heran, macam mana muka aku dengan hidung kembangku ada kat thumbnail blog serius. Aku buat-buat tak kenal, tapi member post kat fb pulak. Sebab aku komen bodo kat situ ek? Aih... any explanation?
Maaf, saya noob.. betul-betul noob. Bukan Prince Noob.

11 comments:

cHeRyNa PiReS said...

I have this problem too.

Dahla masa tu nak register utk phone baru. Haaahhh...now I'm confuse with everything dah:)

hime s said...

haha, semalam masa baca blogserius aku ada nampak gak thumbnail muka ko tu, tgk ko ada komen kat situ, sbb tu terkeluar kot

*sambil tu dah tergelak2 da semalam :p

Len Inouie said...

Sha: mmg kelam kabut la xleh nak delete komen tuh. nak xnak kena tukar semua.

Hime: Tp aku letak '2nd' je as komen. Hahaha.. pastu jd 'thumbnail' video yg pasti buat anda menangis. Wtf?muka aku menyedihkan ke? Hahahaha..

Syaifuddin Alias said...

nak buat macam mana ..hehe ..rilek derr :P

Jna marcello said...

btul ape kak sha bgtw tu...sampai da confused with all this -_-"

Khalilah MNor said...

hehe penah jugak alami benda yg sama... tapi tak tukar pun kalau tersalah letak. Buat derk je... lain la kalau tulis "ini password aku *******"

plain83 said...

LoL Len....ko mmg tgh pening2 lalat ke time tu? XD

boni kacak said...

hahahahhaha. awak buat2 tak nampak je.. dan jawapan paling best kalau orang tanya, jawab je "tak tau". hahaha

dayteenlea said...

tulis dekat kertas psword,hehe

dayteenlea said...

tulis dekat kertas psword,hehe

Len Inouie said...

Lol.. xleh nak amek risiko ar.
kalau terkena dgn yang bijak pandai, sampai bank aku kang dia bleh korek..

hahaha... paranoid.