Thursday, 4 October 2012

Are you trying to say that I am dumb?

Seriously aku tak pernah anggap aku golongan bijak pandai. Tapi aku bukan golongan bengap jugak ye (ayat tak boleh terima kenyataan)..Aku sedar aku ni sape..(T.T)! Ada sorang mamat ni tanya aku dapat SPM berapa? Aku jawab 8A2B jer...dia dengan muka eksen cakap 'I got 9A'. Pastu dia cakap pasal pendidikan moral. FYI dulu aku sorang jer non-muslim dalam satu tingkatan tu. So aku takde guru pendidikan moral yang tetap.

Mamat ni tanya, ko dapat berapa pendidikan moral untuk SPM?

''A2'' jawabku.
'You got A because you're the only student there. They lower down your grade so you got A. Kesian kat ko nanti' kata mamat itu dengan penuh sarcastic. Aku pasti dia bukan bergurau.
'Are you trying to say that I am dumb?' tanyaku.
'No, i did not say that. You just said that' jawabnya.
'Honestly, I am offended' jawabku dan aku senyap TERUS. No point arguing.

Halloo..takkan satu Malaysia nak lower down purata dapat A pendidikan moral semata-mata sebab aku?Ok, fine. Maybe you're true that I am stupid but do you really need to say that? Will it makes you better? Letting other people down? If you are happy then I can't say much la..
Dia ni selalu eksen pasal duit, property dan macam-macam. Tapi bila buat kerja, gila LOUSY. Semua orang cakap 'dia ni tak boleh nak harap la'.

Dude! I am not impressed by your MONEY, I am now 'impressed' by your MANNER.

Aku fikir la balik.. aku rasa mamat ni tak sebijak yang dia "PORTRAY' he is. Ropenye orang lain pun fikir macam tu jugak. Then one fine day, aku rasa nak google nama dia ala2 stalking gitu sebab aku tak puas hati. Dia cakap macam dia hebat gila and nak buat aku nampak bodoh di hadapan semua orang.

Jeng! Jeng! Jeng! Kantooooi!!!!

Aku check resume dia yang dia publish kat satu dunia. Kah! Kah! Kah!

 Your CGPA is ONLY 2.33!!!!!!

Not even close to DEKAN macam yang kau CANANG kat semua orang. Bukan nak cakap 2.33 ni teruk sebab aku pernah jumpa orang yang sangat impressive bijak tapi pointer hangkang sebab malas datang kelas. Tapi kalau ko dah eksen gila tapi kantoi ko tu tak sehebat manapun, you're jerk man.. Now I doubt if your SPM is 9A ke tak.. Kalau ko tu duduk ulu celah gunung macam aku. Forever absent teacher, takde tuition, takde kelas tambahan. Aku doubt nak hit C pun belum tentu ko dapat. Ko 7 hari seminggu tuition dengan cikgu bijak-bijak dan dedicated sebab mak bapak ko kaya. bla.. bla.. bla..

Dah.. cukup sampai sini saja aku mengumpat. Dia selalu cakap macam dia bagus sangat. Tapi dia tak sedar ke kerja dia aku yang review and for many times, aku rasa aku nak shred jer kerja dia sebab kerja sekadar melepas batok di tangga. Berak lagi bersungguh-sungguh.. kalau dia terbaca post ni, aku lagi gembira sebab aku tak perlu cakap belakang dan menambah dosa. keh! keh! keh!

MORAL OF THE STORY: Do not underestimate anybody. They can google you and dig every darkest secret you have. Like I did! hahahaha....but i keep it myself la.

Now whatever crap you say, my brain will read it as
'ERROR'


Note : Adakah aku mangsa buli sebenarnya? Hmmm..

4 comments:

mr.blackcat said...

Uihhh....entri kali ni tak menyimpang..hahahaha...

yup..ko mangse buli...sila dapatkan rawatan di hospital berdekatan....

Len Inouie said...

Lol..bukan senang untuk diriku tidak menyimpang dari topik tau. Byk draft aku yang panjang berjela lebih panjang dari bajet 2013.

T.T! selalu kena buli.. arghh!

Ridzwan Mohamed said...

berlagak giler...mcm la bgs sangat kan!

Len Inouie said...

Tu ar.. berlagak cam bagus sgt2. Tp xpe. pas tau result dia worst than what I expect, pape pun dai cakap x masuk otak dah. ERROR STATEMENT. haha