Wednesday, 19 September 2012

Lelaki ini bukan my CINTA

Ish.. sejak akhir-akhir ni aku selalu sebut pasal cinta. Ish.. gedik syal!yela.. jiwa kacau kot. hahaha.. aku nak cakap pasal jenis orang yang not my CINTA la kot.

1). Smoker : I will never kiss a guy like this. How do you expect me to marry you? Dah kawen ko mati cepat plak, aku jaga anak sorang-sorang ko senang-senang je lena dlm kubur. Ceh!! Sgt tak bertanggungjawab kepada BAKAL ISTERI DAN ANAK-ANAK

2). Lelaki tak setia/curang/tidak jujur/penipu : Aku jenis lurus bendul dan suka berterus terang..dan juga tak ada filter. Secara tidak langsung, aku tidak dapat menerima kenyataan kalau aku ditipu. Nasib bek membunuh tu dosa. Kalau x, aku rasa nak stab stab stab jer manusia yg menipu aku tu. hahah..gila extreme. Aku nak stab guna kata-kata jer.

3). Suka cakap besar : Ceh! mcm la aku ni x pernah ckp besar. haha.. tp sbnrnay aku x penah niat nak cakap besar. Aku ni bukan orang berada. So, bila dapat merasa perkara yg macam mewah aku jd excited nak express feeling aku yg sgt teruja dan gembira. Tp malangnya disalah ertikan. tapi papepun, aku suka lelaki yang HUMBLE. Bukan senang nak jadi humble tau...dgn ego setiap manusia, susah sgt nak control perasaan yg kadang-kadang rasa tercabar.

4). Tak pandai hormat wanita : Amboi! Wanita! haha.. well, aku suka tgk cara org negro dlm movie his woman. So sweet.. he will say 'you are my queen'. Queen ada kena paksa/dikerah buat semua kerja rumah tak? x kan.. sy nak jd partner...bukan PA ataupun kuli. Tp hormat dan patuh kepada suami itu WAJIB! Cuma jgnlah pergunakan kami(perempuan)..kami ini makluk lemah yg perlu dikasihi, dibelai dan dimanja. Bukan sepak terajang. Isk3... sedih..

Ish.. byk sgt kriteria susah plak. Nanti jd andartu. haha.. saje je ngade nak announce.

0 comments: