Wednesday, 19 December 2012

Tuesday, 18 December 2012

Kenangan Terindah bersama AYAH

DISCLAIMER: This entry is not meant to teach you how to produce illegal stuffs. I am not responsible for any misuse of the information provided.
--------------------------------
 

"Nouie, intang-intangan no longong nu" pesan ayah.
"O bo... ai bo" jawabku.
Ayah pesan aku supaya berhati-hati dengan tangan aku. Jawapan aku pulak adalah seolah-olah berjanji aku aku akan berhati-hati. Aku ingat, masa tu aku tengah leburkan besi..kadang-kadang aku leburkan timah. Aku ingat aku kumpul paku kat sekeliling rumah dan leburkan besi-besi yang aku jumpa. Hasil kutipan aku akan jadi hasil kerja aku nanti.
Ni la rupa besi bila dah dileburkan.
 
Percaya atau tidak, aku pernah leburkan besi macam kat atas tu. Bahaya jugak rupanya. Lepas leburkan besi, aku ingat bapak aku ajar aku macam mana nak 'sieve' a.k.a tapis besi lebur tersebut dalam penapis khas. Motif dia;

Monday, 17 December 2012

First Date with Online Guy Part II

NOTE: This entry is suitable just for JIWANGERS that is willing to read a long entry. ;)
Please read First Date with Online Guy  (if you haven't read) before you continue reading...

I parked my car and put on my nude shoes; the one that ‘bite’ me the other day. Well, I know I can’t stand ‘angin malam’ so I will always choose to wear closed shoes. Call me a fashion criminal. I don't really mind.

The nude shoe of mine.

As I walked into HAYAKI (one of my safe place*), he followed me from the back. We took the seat at the outer corner. Next to the couple with matched all in black attire. I was with my one piece nude colored simple dress with hair braided to my left shoulder. No makeup on like always and just Lipice on my lips. He was with black trouser with black and white stripes long sleeved shirt. Not bad after all.


First Date with Online Guy

NOTE: This entry is suitable just for JIWANGERS that is willing to read a long entry. ;) 

I was standing in front of the ticket counter when I saw his name appear on my small screen and a guy standing beside me. I looked at him and try to recall the memory of his face on his Facebook account. (That’s him!)

I lifted my hand and he holds it. Shaking hands. Okay!? Not holding hands like what you might have thought. ;)

Wednesday, 12 December 2012

Wordless Wednesday 12.12.12





[Lagu jiwang *le Len Inouie]
^_^

Hehehe... ada lagi... 
lagu putus cinta kat bawah.. XD

Sunday, 9 December 2012

Dr.M yang ragu-ragu

Di sebuah tanah yang lapang berpokok sebatang, ramai orang sedang berkumpul. Angin bertiup sepoi-sepoi bahasa. Aku yang berada di tengah-tengah orang ramai sedang menyandar kepada pokok sebatang yang rendang itu. Di sebelah kiriku adalah Tun Dr Mahathir. Dia seorang yang peramah dan tidak sombong. Dr.M berbicara denganku seperti seorang datuk kepada cucunya. Bergelak ketawa dan mesra.


Lukisan tahap tadika. Gedik nak cuba.

Tiba-tiba orang ramai yang tenang menjadi kecoh. Rupanya Najib sedang berarak melintas membelah 'crowd' orang ramai. Dia bersalam-salaman dengan rakyat sambil melambai-lambaikan tangan. Tetapi daripada riak wajahnya, dia amat megah,sombong dan angkuh dengan dirinya sendiri.

"Najib dah nak lalu tu Dr" kataku kepada Dr.M dengan nada selamba walau hatiku sinis.
"Emm... saya nak kena pergi dah ni. Kalau tak jalan sama-sama kat belakang dia kang orang ramai bising pulak sebab saya duduk jer kat sini (bawah pokok)" jawab Dr.M kepadaku.
"Oh..dah nak jalan ke, kalau macam tu boleh saya ambil gambar dengan Dr.M dulu?" pintaku.

Saturday, 8 December 2012

Monetize your videos on YouTube!?


   Monetize your videos on YouTube!?

Monetize your videos on YouTube!?

Monetize your videos on YouTube!?

Ha!?

Apa tuh?

Aku dapat email dari YouTube..

Acu tengok printscreen ni..

Friday, 7 December 2012

Trimas kawan-kawan! (YOU)

Hari tu *le Len ada annual dinner kat Grand Lexis Hotel, PD.
Memandangkan *le Len seorang committee annual dinner tersebut, nak tak nak dia kena pakai ikut tema. Cuma dia tak rasa berbaloi nak beli pakaian baru semata-mata nak menang RM500 tuh.. maka dia telah post aku tak bisa memilih antara tiga untuk kawan-kawan dia decide.


Kawan dunia sebenar *le Len Inouie cakap;

' why you need to do that? You have no brain to decide already?'.

Len angguk jek.. Oh~ otak dia masih boleh bagi arahan angguk kepala. Masih ada otak!
 
*le Len Inouie sebenarnya tidak berapa suka dengan gaya ala-ala 'pink cotton candy' yang terlalu comel lagi sweet sampai rasa macam nak bagi penampar dan nak pijak-pijak sebab comel sangat.
Ahh~ Itu membuatkan seorang Len Inouie berasa sangat terancam dan 'vulnerable' oleh mata-mata yang melihat.

Maka dengan itu *le Len Inouie selalu memilih pakaian yang elegan, garang dan berani supaya tidak dilayan seperti kanak-kanak sebab kependekan dirinya.
Ditambah dengan high heels yang mengacam setiap kaki yang menghampiri! Semua orang takut! Sebab kalau kena pijak, confirm kaki tembus!
Oh yeah~ *le Len Inouie suka POWER itu.


Tetapi memandangkan kawan-kawan semua banyak yang suggest polka dan sebagai tanda terima kasih tolong decide, *le Len Inouie tunjuk gambar muka camwhore dalam baju polka. Hish~ harap-harap tak nampak lemah macam pink cotton candy.

Thursday, 6 December 2012

Nama-nama *le Len Inouie

Ape motif aku nak bagitau? Takde!
Setiap orang ada fasa dalam hidup dia.
Kalau yang ada peluang pindah-pindah sekolah tu, setiap kali pindah sekolah setiap tu la nak reka nama glamour yang baru kan? Ada yang nak tukar identiti la..
Ada yang bila kat sekolah baru, aim nak lebih glamour pun ada.

Well, Len dari dulu selalu fikir tak akan ada orang ingat muka dia. Bajet nak jadi macam halimunan tapi ropenyer ramai yang ingat muka. Naseb baik nama dorang tak hengat!! Yeah~ bagus-bagus!
Check tiga namaku dan buktinya! :)



Wednesday, 5 December 2012

First time Part II


NOTE: This entry is suitable just for lady readers only. Guys are not recommended to read because this is JIWANG :p

Please read First Time Part I (if you haven't read) before you continue reading...
ELLE High Heels that got me walking barefooted on that night
Suddenly he looked at me and asked me....

Tuesday, 4 December 2012

Lelaki yang tidak pernah mengecewakan aku

Semua orang tahu bajet aku single.
Sebenarnya aku ada dua lelaki pada masa yang sama.
 

Satu aku dah tinggalkan.Jantan tidak _____!! korang isi la sendiri.
Sekarang yang tinggal cuma satu.
Tak pernah cakap tidak,
Tak pernah mungkir janji,
Tak pernah curang,
Tak pernah menipu,
Tak pernah jalan tanpa aku,
Walau banyak kali aku fikir nak tukar dia ni dengan jantan lain.
Tetap tak mampu melepaskan.
 
Meh... nak kenalkan..

Monday, 3 December 2012

First Time Part I

1st time. 1st time. 1st time.

NOTE: This entry is suitable just for lady readers only. Guys are not recommended to read because this is JIWANG :p

I am breaking my own record. Aku dengan muka tak malu menyanyi depan CEO pada hari Jumaat malam yang lepas. Well... Title 'CEO' tu aku tak kagum sangat tapi aku kagum bila ada banyak remarkable achievement. I better not to mention which one. For the sake of SAFETY. Hohoh! The point is.. they are really rich. Ferrari, Audi dan Lamborghini berbaris.

They are rich, yet very humble that makes me stumble.

1st time I talked to a Dato' personally and first time escort a Dato' to the stage for grand entrance (kena paksa). So, I was freaking cold because sangat terkejut kena suruh last minute. Dato' is an old man (63), so I asked politely ''Please allow me to escort you Dato'' sambil tunduk. Hahah...bajet bagos betul Len Inouie... and  I asked again "are you comfortable if I hold you hand?''.
Dato' answered:

Friday, 30 November 2012

Len Inouie on facing DEATH


People die… their world’s stop but the whole world is still moving. The world would not stop for me. NOTHING & NO ONE will stop for me either.
That’s the fact I’ve learnt by times. “
~Len Inouie
 
 
There are people that we wouldn’t expect to be there when we’re in a rough time.
There are people that we hope to not to exist in a rough time.
There is a person that we hope to be there when we’re I a rough time.
 
Know your name and who you are to someone.
It is always good to know where we stand.
 
NOTE: I would stop for my worlds for a while for the one I really love because I know how it feels to walk alone.

R.I.P to my beloved uncle MANJAT TAJUK.
 
Hmm... people queue up to see him for the last time.Family, relatives, friends and strangers…..
That is enough to show that he was a very honoured GOOD MAN.
Now I think of me, how many people will turn up for my funeral?  How about you?
 

Wednesday, 28 November 2012

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran

(Berasal dari buasir yang tak busuk sini)
Tuan-tuan dan puan-puan, dara serta teruna yang membuasirotakkan dan mengnoobkan diri sekalian, untuk pertama kali dalam hidupku aku tidak punya kemaluan dan kekecutan perut walau berlemax untuk masuk entry ini.

Entry Kegemaran : http://buasirotak.blogspot.com/2012/10/antara-masalah-mental-dan-ajaran-sesat.html
PENEGASAN! Aku bukan peminat ajaran sesat. Itu bukan sebab kenapa aku gemar entry ini.

7 SEBAB (mewakili 7 biji dragonball):
1). Kehebatan seorang stalker yang mengaku noob adalah sangat super saiyan level 3!

2). Ke'insane'an seorang FOREVER ALONE boleh menubuhkan sebuah empayar maya yang deterajui oleh orang terkenal seperti Obama dan Najib. (Kalau tak tau dua nama nih, aku bunuh korang dengan pisau kata-kata yang tajam).

Gorgeous, scars and make up

Tuesday, 27.11.2012

10.15 a.m
"Mulen, can help me to carry 11 bags of appreciation gifts from kanak-kanak spastik selangor?" asked Liz my 1Malaysia(malay) friend.
"Sure! No issue" I answer.


........
*le Len Inouie was standing at the lobby waiting for the people to unload the 11 bags from the car when she heard a voice besides her ear.

"Hello gorgeous!!""Oh~ ha-aa-a-aiiiiiiiiiiiiiiii~~ (farid) " * le Len Inouie replied with a shocked blurr face and a wide half hearted smile. *Waving hand to say hi/goodbye. I don't know.
Obviously, she does not know how to reply to Farid.


10.39 pm.*le Len Inouie received a text.

Monday, 26 November 2012

aku tak bisa memilih antara tiga

 
 

Merujuk kepada gambar di atas, pada 1 Dec 2012 saya akan ada Annual Dinner. Tema adalah 'Back to The Past'.  Memandangkan *le Len Inouie merupakan committee yang organize Annual Dinner ini. Harus berpakaian mengikut tema. Maka dengan itu, *le Len Inouie menjadi bingung untuk memilih apa yang harus dipakai? *le Len Inouie sudah membeli. Maaf! * le Len Inouie tidak ingin berbelanja untuk malam yang hanya satu ini. *le Len Inouie hanya akan pakai baju yang sudah sedia ada tetapi tidak tahu mana satu nak pakai.
 
Pilihan adalah seperti berikut:

Miss Freedom

Hmm..ada orang cakap aku ni;
'silent person', 
pemalu, 
nampak tua, 
macam bawah umur, 
happy go lucky, 
hanya senyum, 
kera sumbang, 
sporty,
humble,
low profile,
show off,
naive,
budak baik,
kejam,
lesbian,
womanizer,
miss literature,
simple,
complicated,
independent,
needy,
hard to control,
submissive,
obedient,
violent,
fun,
gorgeous,
ugly,
tabah,
cengeng,
nakal,
baik,
honest,
weak,
strong,
straight to the point,
active,
passive,
muka tak tahu malu,
dan sebagainya...





What!?

Thursday, 22 November 2012

Excited macam Mr. & Mrs. Farid


Seperti Farid Kamil dan Diana Danielle sangat excited, begitu juga dengan saya. Bezanya, dorang dapat anak!!!

Saya hanya koyak, rabak, melecet dan kesakitan.
Terpaksa menahan kesakitan disebabkan keterujaan dan nafsu yang tidak tertahan. Maklumla.. benda baru <- Bodo!

Sape suruh tak sabar, kalau dah 'first time' tu tak perlu la lama-lama, jauh-jauh.
Ni gedik jugak nak...

Ni ha.. tengok la akibatnya!!!

Top 3 tips tangani tekanan (PG13)

AMARAN: Ini tips *le freak len Inouie. Penerimaan idea adalah atas budi bicara pembaca sendiri.


DISCLAIMER: *le Len Inouie tidak akan bertanggungjawab atas sebarang kecelakaan/ perkara tidak diingini akibat pengamalan tips ini.


Tekanan... oh! Tekanan...


Kalau nak cakap pasal tekanan, aku 'rasa' aku kenal apa itu tekanan. Intensiti tekanan itu adalah sangat subjektif bagi setiap individu.


  • Ada orang stuck dalam traffic jam merupakan tekanan, bagi aku traffic jam adalah masa aku dengar semua lagu kegemaran aku tanpa rasa bersalah sebab tak buat kerja yang lebih berfaedah.
  • Ada orang cakap, kematian adalah satu perkara yang susah untuk diperkatakan, tapi aku boleh cakap 'My name is mulen. Don't call me with my last name or else my father will rise from his grave and come into your dream' dengan muka selamba kepada kawan-kawan sepejabat dan juga kepada boss. Hahah...

Semua tu bergantung kepada kekebalan jiwa dan penerimaan. Ish.. apa aku mengarut nih..


Dah.. opening berjela-jela.. apapun tekanan itu, haruslah ditangani dengan apa cara sekalipun.


Tips 1:


Monday, 19 November 2012

Special Unforeseen Invitation

Bonjour mes amis!!
Comment ca va?

 
Well..  Good News! I came back in one piece!
Nampaknya tu la kali terakhir aku balik Kajang. (eh, aku guna perkataan 'balik' instead of 'ke'). Syukur la Shin Chan aku ni cukup besar untuk angkut banyak barang sekali. Sungguh sangat tidak menyesal. Aku semakin cinta padamu wahai 'Shin Chan'ku.Hahaha... Shin Chan takde la manly sangat pun tapi watak Shin Chan itu sendiri pun 'cool'.
 
Hari ni aku dapat jemputan yang sangat special. Boat Race... well Boat Race!?
Mesti korang teruja kan? Sekali imbas memang teruja.

hahah.. salah faham!!
Sila tengok print screen Invitation.

Saturday, 17 November 2012

How much pain is too much?

Hmm.. I don't like when I need to write in English language with my terrible grammar.
Clearly.. most of time when I write in English, that is the first time I am not in a good mood or precisely SAD.

Talking about how much is too much? At times, I am almost to the point of saying. 
" I give up!". Just almost! Not yet! :) I have not say 'this is too much!'

I have so many things in my mind.. when I started writing in my diaries.. my hands got tired writing..I could run out of paper, ink and energy writing..
Based on my entry sudah 3 bulan on 22nd Oct, I should have got my things already but...

Friday, 16 November 2012

Darah panas, hati beku!

'Darah panas, hati beku'. 

That was me when I was a kid. I am not proud of it..not at all.
I have no idea why I became like that. I am sorry mom and dad.  (T.T)
My little younger brother told me. I was always like a ticking bomb or some kind of unstable dynamite. He said that character is not good. Not at all... he is younger than me but I do listen to him sometimes too. :p

He said;

Wednesday, 14 November 2012

Silence Day Of Wednesday : I won't give up

I won't give up...

Tuesday, 13 November 2012

Putus tali perut. Wujudkah?

Hai semua...  :) <- imagine me giving the sweetest smile.

Apabila aku nerveous dan speechless, aku suka cover dengan senyuman paling manis dan innoncent  a.k.a blurr . Sehingga satu dewan akan senyum secara tidak sengaja (out of topic).

Menurut jadual Len Inouie, Sabtu adalah free dan Ahad adalah hari perasan alim.

Tetapi pada hari Sabtu baru-baru ini, aku telah terpaksa bekerja. Emm! Takpelah.. (ayat redha)
Lepas kerja aku pi kelas yoga. Aku aim nak dapat buat headstand...
Headstand macam ni..

Monday, 12 November 2012

Saturday, 10 November 2012

Wah..cantiknya perempuan ini!


Aku tengah duduk kat Secret Recipe Uptown sambil makan kek. Dua orang wanita masuk duduk kat meja depan aku.  Wah! Dress up sangat menarik! Aku tertarik yang amat sangat dengan kasut salah seorang wanita itu.

Tudung kelabu, baju warna maroon, skirt warna kelabu dan kasut warna kelabu+maroon+nude. Hidung mancung, kening trim, kulit mulus... bibir kissable. High cheek bone dengan dagu tirus.
Pefecto bebeh!!!!..
Mari lihat gambar saudari ini..sila enjoice!

Friday, 9 November 2012

Len Inouie's Friday Look

 

Details:

Thursday, 8 November 2012

Post paling KEJAM by *le Mean Len Inouie

WARNING: Post content is very judgmental. You discretion is highly demanded. I am not responsible for your brain or emotional damage.

Miss Anastasia Steele (bukan nama sebenar) and Mr Christian Grey (bukan nama sebenar) is now engaged... I don't know how long they know each other, how long they get to really understand each other or anything. I am just a third party... And I know they got engaged from their Facebook: Oh!the very typical way of stalking knowing someone nowadays.

One fine day, Ms Steele posted on Mr Grey’s Facebook wall:

Kelly Kelly Day Spoiled II

Yeah~ Yeah yeah kasut baru! Yeah yeah kasut baru!
Aku berjaya menukar kasutku yang telah menspoilkan Kelly Kelly Day aku.
Tapi malangnyer... still tak dapat yang dikehendaki.
Sebab? Tak ada saiz.. semua design dan kasut yang memenuhi kriteria kegunaan diriku, tidak ada saiz! Saya ulang, tidak ada saiz!
Duhh~ walaupun lemak aku 29% 28.2%, kaki aku masih kategori kecik. Kot.... (tak nak mengaku la tuh).


 Y U NO EXIST FOR ME?

Komen aku:

Wednesday, 7 November 2012

Kelly Kelly Day spoiled

Pernyataan:

Saya tidak suka kasut Puma Faas 300 saya.
Semalam aku pi kat gym untuk Kelly Kelly Day aku.
Ketidakselesaan detected:

Monday, 5 November 2012

Jadual Len Inouie

ALERT: Post tidak mengandungi nilai-nilai moral dan pengajaran. Ini cuma validation ketiadaan post selama 4 hari.

Jadual mingguan aku :
Siang adalah waktu bekerja (orang makan gaji bukan buta)

Thursday, 1 November 2012

Pantang Len Inouie

7.30 a.m: Inx (bukan nama sebenar) bangun pagi jer mendengus.


“Penatnye! Aku rasa aku belum cukup tidur”


Inx kemudian pergi mandi… keluar dari bilik mandi jer.
“Ish… air pun sejuk sangat’


Inx kemudian ambil baju untuk digosok. Sambil mendengus..
“Kenapa ko ni berkedut sangat? Malasnya nak iron”


Lepas iron baju, pakai baju.. sambil membebel pasal make up.. membebel pasal rambut..membebel pasal banyak benda. Bla… bla… bla.. Pastu menghala ke dapur buat kopi..

Wednesday, 31 October 2012

Len Inouie serius fail blogwalking!!!

Dulu aku kerja dengan bank, untuk layan customer singapore yang *some text missing* <-korang isi sendiri.
Haha.. Masa tu aku ada banyak sofware yang semua berpassword sebab konon customer privacy jadi haruslah semua berpassword. Nak masuk kerja jer, untuk aku buat kerja kene type password, password, password. 4-5 password in one time.

Tu belum password untuk personal kan?
Akaun-akaun online..fb, twitter, gmail, yahoo,flicker, youtube.. dan sebagainya. Selain tu, ada pulak yang fb jer ada 4-5 akaun dan semua password lain-lain. Tidak ke sengal itu?
Selain daripada itu (macam karangan), untuk orang dewasa ada password intuk internet banking lagi. Password safe deposit lagi.. kalau satu bank jer takpe. Ni tiap bank ada internet banking. Maybank, CIMB, UOB, HSBC, Citibank.. BSN (yg paling lulz) dan banyak lagi. Tapi aku takde la sekaya tu nak bukan banyak-banyak akaun dengan banyak-banyak bank. Tapi ada juga yang ada internet dengan semua bank. bukan deposit/current account mahupun fix deposit atau unit trust tapi semua 'outstanding = HUTANG'. Lagi mantap! Hahaha... maaf! Sudah keluar topik!
Entry belum habis yer. Haha!

Tuesday, 30 October 2012

Living my life

I will not waste my days, making up all kind of ways,
To worry about all the things,
That will not happen to me..


So I let go of what I know I don't know
And I know I only do this by ;

Living in the moment
Living my life easy and breezy
With peace in my mind
I got peace in my heart, got peace in my mind
Wherever i'm going, i'm already home


I'm letting myself of all the hook for things i've done
I let my past go past, now i'm having more fun
I'm letting go of the thoughts that do not make me strong
And I believe this way can be the same for everyone


I can't walk through life facing backwards

I'm living in the moment.

Nafsu Terlarang

Aku ada Forbidden Desire a.k.a Nafsu Terlarang yang sentiasa terpendam dan mungkin akan terpendam selamanya..adeh! Sadis. Sebab keinginan terpendam ini adalah tidak elok dan membawa dosa. a.k.a HARAM.. Haram menurut agama aku la.. haha.. ada dua benda yang aku rasa naaaaaaaaaaaak sangat!!! nak yang teramat sangat tapi tak boleh tak boleh tak boleh.. maka tak boleh la jawabnyer!

Forbidden Desire No.1

Sunday, 28 October 2012

My sunday look.. (gedik)

Ini adalah entry yang tidak ada nilai-nilai moral dan pengajaran. 
Entry tin kosong namanya. Apa motif enty ni? Hahah.. nak mengada? hmm.. bukan..
Sebenarnya ni first time aku pakai skirt selain skirt kerja (pencil skirt), skirt kostum tarian (paham-paham je la) dan dress sejak bekerja.Saya sangat teruja untuk memakai skirt ini. Mix and match dalam masa 3 minit.Jadi saya nak tahu, apakah pandangan anda?

:)
Beneath my shoe is my DIY pedicured nails. Royal blue (Elianto) nail polish.

Saturday, 27 October 2012

Len Inouie, fashion dan kesundalan sejagat

Ok, straight to the point.
Aku benci dengan tabloid, TV, magazines, advertisement.. branded stuffs yang menghidangkan pelbagai stereotype yang misleading morality. Magazine tulis macam ni:

Hot in this month!
A must have this month!
Killer look!
Head turners look!
A must have in your wardrobe!


Artis pun ramai yang aku nak cakap benci tak boleh cakap benci jugak.Cuma annoyed.. entah! Tak tahu nak cakap ape.

Aku tengok semua summer collections, fall collections dan segala kejadah yang seangkatan dengannya memandangkan aku selalu beli magazine. Baju yang dorang tunjuk semua cantik-cantik belaka. Sebagai perempuan biasa aku juga tergoda untuk mencuba 'the look'/penampilan itu. Hatta, Len Inouie pergi ke sebuah kedai yang sangat up to date koleksinya. Len mencuba pakaian yang ada satu demi satu. Semuanya sangat mengecewakan. Bukan kerana saya tidak muat. Saya cuma 5 ft dan bersaiz 'S' (tp  kawan-kawan selalu cakap saya gendut). Saya muat kebanyakkanya...cuma... masalahnya...

Friday, 26 October 2012

Pagi raya seorang Len Inouie

Jam 8 pagi terjaga.
Ada orang baca ayat-ayat Quran kat masjid. Saya suka! 

Hmm...Matahari dah mengintai masuk bilik.Jagi, takde istilah bangun lewat sangat.
Kebaikan dapat bilik sebelah timur, anda bangun awal yer. Mula-mula buka whatsapp..berlambak mesej dalam group. Dorang cakap pasal jemm balik kelantan. Jem balik Perak, Terengganu dan sebagainya. Len sempat mencelah..secara out of topic.

Monday, 22 October 2012

Dia pegang **** saya (18SX)

Len:  Oh yeah.. what was that look?
Him: Hahaha... apa?
Len:  U look at my face with a very I dont understand  look
Him: Hahaahhaahaha  <-- aku tak faham kenapa dia gelak
Len:  at the **********. I asked u.. why?and u said xde pape
Him: Hahaha
Len:  I never see that kind of eyes. Tell me what was that look?
Him: I pon xtau. Hehehe..
Len:  I cant stop thinking about the way u look at me..
         U wanted to say something?
         or anything?
Him: hehehe.. xtau. I really dunno apa I fikir
Len:  Hmm.. I was wondering may be u think i'm vulnerable?
         or adorable?
         I really have no idea..
         or fragile?
         I really want to know.. hope u know I rely on eyes.
Him: i know
         tp i xde fikir apa2
Len:  ok.. thats scary.
         So, it is no feeling look?or no thinking look..haha..
Him: Haih..
Len:  ok3..
Him: Susahnya ckp dgn org berfalsafah n everythng has meaning ni..
Len:  Then don't stare at me like that again.
Him: I ckp I don't have any idea..
         I mmg have no idealar my dear..
         Jgnlah paksa2 pulak..
         okay..
         I won't stare at you dah.
Len:  ok. curiosity
Him: I understand the curiosity part.
         But when I cakap xde apa2 knp u still mcm paksa2.
         Like my words have no meaning for u..
Len:  Just curious.         
         Very high curiosity
Him: Fine
Len:  Im sorry..
Him:  Using words again.
         curious n very curious..
         It still the same
         Curious$
Len:  Hahaha..
         Im sorry..
Him: I'm sorry too..
         I mmg tgh sgt penat n x larat nak layan falsafah n curiosity u now.
Len:  Its a new thing for me. i dont mean to force.
Him: Esok maybe boleh layan balik after I have a good rest
Len:  Then I stop now. have a good rest and good sleep Mr. ******

-Conversation End-


Yes. I do call him with 'Mr' in front of his name.
Damn! That is really-really-really bothering me.
I really mean the 'High curiosity part' and I know he wouldn't answer me.
When I read back my texts. Damn! Itu sangat annoying. Girls.. ini contoh ke'complicated'an (perosak bahasa) perempuan dan keringkasan seorang lelaki. Aku percaya dia memang maksudkan apa yang dia cakap (ke aku naive sgt?). Ye.. saya percaya.
Bilakah Len Inouie akan belajar supaya tidak terlalu details? Urghh!!
That was a very bad way of comunicating indeed. Don't ever copy.

Aku memang ada isu dengan 'look'/'pandangan' mata seseorang ni.
Ceritanya bermula begini..

Len Inouie Sudah 3 Bulan

Sebut pasal bulan sahaja, sangat sensitif sejak akhir-akhir zaman ini. Oh, dah nak kiamat!
Bila sebut pasal bulan, banyak fikir sinonim dengan mengandung.
Sorry.. aku bukan nak cakap pasal mengandung. Aku nak cakap pasal tiga bulan menjadi single dan available but not looking. Aku tidak mengandung. Cuma mengandungi lemak sebanyak 29% yang masih sangat tinggi.

Pada hari ini, saya telah mendapat sms daripada mr. ex mengatakan bahawa ibu bapanya lebih sayangkan saya berbanding dia. Dan dia jadi mangsa ibu bapanya. (apa motif aku tulis pasal ni?mungkin kepuasan hati?) Ini adalah tidak baik kerana membuka pekung di dada dan juga memburuk-burukkan bekas kekasih. Setelah post Hidup Seliat Kartun (18SG) saya, mesti ramai yang fikir lelaki itu sangat dayus dan tidak 'manly'.Ya, saya setuju itu sangat tidak jantan.

Saya bercakap bukan untuk membela dia. Cuma cerita ini seperti one sided.

Thursday, 18 October 2012

*le Len Inouie Serius pasal nila dan susu

Tuan-tuan dan puan-puan sekalian..
Pada hari ini saya nak cakap pasal ‘kesimpulan’.
Kebanyakkan tuan-tuan dan puan-puan sekalian mungkin tidak akan setuju dengan pendapat saya tetapi saya tidak kisah.
Saya tetap nak cakap..

Aku rasa semua orang kenal Sufiah Yusof a.k.a Shilpa Lee..hahah..
eh, sebut pasal Lee ni.. teringat Vivian Lee dari Sumptuous Erotica.
Owh.. tapi ada satu Lee lagi: Dato' Lee Chong Wei.

Dato’ LCW : Publish buku  "Dare to be a Champion"  pada 18January 2012.[1]
Vivian Lee :
“I don't care about what people think or say about me or their perception of who I am. I don't care if men stare or ogle when I am out in public. Neither am I embarrassed for being the girl in the erotic pictures and videos.”
“Instead, this would make our relationship stronger,”[2]
Moral of the statement:




Monday, 15 October 2012

Upgrading awek to KEKASIH?

Aku buat title macam aku bagos jer bab-bab bercinta. Perggh!! Kalau aku bagos sangat, takde la aku ada ex yer.Well..bercintan-cintun ni sebenarnya tidaklah seindah yang korang harapkan. Aku bukanlah jenis yang suka mencurangkan diri mahupun jadi playgirl, womanizer jauh sekali la. Tapi dulu aku ada ramai peminat perempuan (for i don't know reason) jugak la. Dah.. kita sambung lagi pasal girlfriend. Banyak masa, perempuan mengeluh sebab sebelum updgrade jadi girlfriend, lelaki bukan main lagi terhegeh-hegeh sana sini. Buat segala benda untuk menawan hati beta. Hoho! tp lepas perempuan dah cakap 'yes', buat derk, buat dono, acuh x acuh.. segala kejadah yang membuat kami tertanya2 'betul ke dia ni nak aku?'.  Maka dengan itu, wahai jantan sekalian, jika anda jantan silalah baca dengan hati yang terbuka...

Sunday, 14 October 2012

*le freak Len Inouie's dream


The Dream, 1932 by Pablo Picasso
I have this dream..  
Just dreams…
simply a dream…
(I hope it will be real)
I don't have that much money to make it real.
So... I will keep dreaming.
I dream..
To have a nice house* with a special room..
A room for me to put my guitars and a grand piano..
And a room for me to paint/skecth
and the most important part is…
I want to be able to do all that with bared skin a.k.a naked.
I want a big aquarium as my big wall..
The light from outside will shine through the big aquarium.
The sun shine will shine on my skin..
and I will be happy with my coffee and books..
or maybe sunshine while painting?
I would like to have a beautiful bed inside my special room.
 It’s not meant for me to sleep.
 It’s meant for


Friday, 12 October 2012

Sexy Conversation

He asked me 'what makes you the happiest person in the world'.
(He has been asking me for many times but I refuse to answer thinking that he was just taking a pick up line)

Thursday, 11 October 2012

TENTANG PARUT

Menurut article ini, parut di muka lelaki menjadi penarik minat perempuan.
Ye ke?

Mcm betul jugak la.. kadang-kadang aku rasa macam tu jugak la.
Mcm cool jer ada parut kat muka. Especially lelaki tu bertatu dan sedang merokok sambil minum kopi. Hahah! Eh, jap! Aku tak suka lelaki merokok tapi kenapa lelaki berparut di muka dengan rokok itu cool?

Hmm.. aku sendiri tak dapat jawab. Cool~ tapi aku tak jatuh cinta pown! Sorry man!
Ko bukan taste aku sebab ko ni perokok. Full stop!

Tapi kalau perempuan ada parut kat muka macam mana?
Cantik ke?
Menarik ke?
Cool ke?
Suka ke?
Ayu ke?

Honestly, masa kecik2 dulu bila aku tengok orang berparut kat muka. Mesti aku fikir orang ni 'jahat'.
Tapi dah besar ni takdelah aku fikir jahat dah.
Aku terfikir, apakah kisah di sebalik parut itu?

Hmm...mesti menarik cerita dia kan?
Sebab aku berkulit cerah, takde siapa perasan aku ada lebih 10 parut dekat tangan. Macam taiko wo!
Hahaha..Boleh dikatakan penuh dengan parut. Bukan tu jer..

Wednesday, 10 October 2012

Len's 'EX a.k.a bekas kekasih' theory yg (KUNO)

I have ex-bf...yang aku tak pernah fikir akan ada. Sebab sejak kecil, aku dah set sebelum umur 20 aku takkan couple dan aku berjaya ikut peraturan aku sendiri. Hahah..(gelak bangga)sangat KUNO.Aku harap hanya ada satu jer LELAKI dalam hidup aku. Pertama dan terakhir (rasa nak muntah tulis ayat ni). Sebab aku fikir, aku ni bukan sempurna. Bukan cantik sangat, bukan baik sangat, bukan bagus sangat. Banyak yang kurang sifat dan tingkahnya. Kalau dah kawen jadi gemok, pastu makin pandai berleter dan sangat menjengkelkan. Adalah tidak adil untuk aku memerangkap seseorang dalam ikrar perkahwinan denganku jika aku ni tidak dapat membahagiakan orang itu.Wah! Statement gedik! Untuk orang yang dah lama kenal aku, korang dah naik muak kot aku asyik2 ulang benda sama. Well, memang ramai orang cakap aku berfikiran kolot lagi kuno sebab tidak menikmati zaman muda dengan cinta monyet. Tp aku kesah apa? Kuno is my style. I am classic bebeh! Hahaha...

Kahwin itu maknanya korang bersedia berkongsi hidup tau tak?
H.I.D.U.P
HIDUP!
YOUR WHOLE LIFE!

Takkan aku nak buat seluruh hidup someone tu macam neraka di dunia. Setiap orang berhak dapat yang terbaik untuk dirinya. Memandangkan perkahwinan itu adalah satu perkara yang sangat suci (menurut agama aku la), jadi haruslah menghormati kesucian perkahwinan. Jadi aku sentiasa berfikir aku ni haruslah jadi sesempurna yang mungkin untuk ke arah perkahwinan. Selain benda yang 'satu' yang sangat penting itu, salah satu daripada 'sempurna' itu bagi aku adalah takde lelaki sebelum suamiku bertandang di hatiku. Sebab aku TAK NAK bakal suami aku malu bila ada lelaki lain cakap;