Wednesday, 12 January 2011

**tentang kerja**

dah habis stahun aku kerja.
Dlm masa setahun ada macam2 ragam orang aku jumpa..
ada yg lembab, ada yang terlalu bijak, ada yang terlalu bodoh..
ada yg perasAN bijak..ada yang bijak cun2..
yang aku heran, banyak yang aku nampak duit dalam bank dia cecah 7 angka skolah x tinggi pun.. Secondary jer.. ni buat aku fikir, pe yang dorang buat jd kaya ek?

AKu bukan jeles cuma inspired. Sekarang tahap orang degree cam aku ni cumalah dianggap orang biasa2.. x sekolah tinggi pun. PHD baru la aku anggap sekolah tinggi..
Tapi kenapa?

aku ada baca satu buku ni, title dia Retire Young, Retire Rich...tp aku baru hbs sampai page 70/550.. Nak tau sebab apa? aku tak dapat jawab soklan ni..

How I can do what for more people with less work and for a better price?


Dlm buku ni, dia cakap kalau x dapat jawab soklan ni (utk diri sendiri), kita mungkin x akan dapat cari peluang yang kita cari2 tuh..lalu aku pun bhenti baca.
tunggu sampai aku dpt fikir baru aku nak sambung baca.

Aku cuma tau aku nak goyang kaki tapi duit x pernah habis. Macam mana nak sampai tahap macam tu? Hmm...

Never mind la, aku teruskan jer dulu keje kat sini buat sementara waktu. Increment kat sini ok jer.. dlm masa stahun, ade la naik sket.. gaji bersih pun dah ada sket.
So, ingat maybe leh guna income proof tu to take high amount of loan.. buat investment ker.. Whatever! hahaha... banyak aku berangan.

Ape pun, aku harap aku tahun ni lebih berkualiti berbanding last year.
Aku tak nak sia2kan income aku tahun ni dgn benda2 yang tak berfaedah.
Huhuhu...chayoook!!

0 comments: