Thursday, 27 January 2011

finally...

I've made my decision.
I did not change my mind...

After singing few papers, i got this.



HONDA CITY

p/s: Aku janji aku akan jadi pemandu berhemah dan baik hati. =)

Sunday, 23 January 2011

New resolution??

Aku dah kate.. aku mmg cepat berubah fikiran.
Unpredictable is me. Hish...
aku sendiri pun tatau ape aku akan buat if anything happen.
Main redah jer..

Now ape aku redah??
I am aiming for this..


Td baru buat booking n test skali..
harap2 aku tak ubah fikiran last minit plak kali ni.



hopefully..

Monday, 17 January 2011

17.1.2011

Hari ni dah genap 5 tahun pemergian bapa aku yang aku sangat rindu.
Ak bajet kalau dah 5 tahun, aku tak akan serindu ini dah.. tp aku silap..
aku still rindu yang teramat sangat. Aku still nangis macam dulu..
Tp aku tak nak salahkan sape2 dah.. benda dah jadi. I am over it.

I just miss him. Thats all.
Aku still ingat dengan sangat jelas.
Kali terakhir aku balik rumah masa cuti 1st sem kat matrik dulu, aku bagitau dia aku mungkin akan mengecewakan dia dengan result aku kali ni sebab aku terlalu busy dgn sukan and sy mungkin kena buang kolej. Tapi dia cakap, tak apa.. kalau aku dah cuba sebaik mungkin tapi still tak dapat nak buat macam mana. Dia pesan aku supaya tak terlalu tertekan untuk result tuh.
Aku cuma jawab dia 'jangan sampai x mengaku sy ni anak ko plak kalau sy gagal' dlm nada gurauan. Dia hanya senyum.. Tp bila aku sampai kolej balik, aku dapat pointer 3.00 instead of fail.. aku bajet masa balik nant aku nak bg surprise dgn dia yg aku tak kena buang kolej. So, aku tak bagitau dia awal2 yang aku tak mengecewakan dia.
Tapi x sangka pulak dia tinggalkan aku sebelum aku sempat nk surprisekan dia...
Yg lg teruk, dia dah dikebumikan baru aku tau dia dah tak ada...
Menurut abang aku, masa dia nazak dia cakap;

'auku di mala asangka dot it koupusan om tupusku ot kapatai dogo. Oruol i di mala ot matai ugud'ti'.

Means: I never know that LOVE and MY LOVE is killing me. I never know that it is hurt dying like this.

Hmm.. for 3 years after his death, aku sentiasa mimpi dia. Almost everynight.. then jadi everyweek... then jadi everymonth.. lepas tuh jadi every 2 months.. lepas tu jd every 3 months..lepas tu evry 6 months.. then kali terakhir aku mimpi pasal dia awal tahun last year..

Then lepas tuh dah tak ada.
Aku still ingat mimpi terakhir aku pasal dia ialah.
Dia suruh aku terima pakwe aku sekarang..
That is very weird.. tp very clear.
Dia bersungguh2 bagitau semua pasal aku kat pakwe aku sekarang then dia pun sengaja pasang2kan aku dgn pakwe aku skrg.
Lepas tu dia cakap, nanti kalau ktorang kawen dia nak tanggung semua.
Tapi aku dalam mimpi tu gelak jer sambil bcakap dlm hati ' orang tua ni sedar ke tak yg dia mati?' lepas tu aku siap bisik kat pakwe aku bgtau bapa aku tuh dah lama meninggal.

I tell you.. in your dream, you're not suppose to know if the person is already dead.
Tapi aku tau..


That was the last dream about him.
After i said 'YES' to my bf now, aku dah tak pernah mimpi pasal dia dah.

p/s: I can see my father's love to my mom in him. Caring..loving..loyal..strong.

Wednesday, 12 January 2011

**tentang kerja**

dah habis stahun aku kerja.
Dlm masa setahun ada macam2 ragam orang aku jumpa..
ada yg lembab, ada yang terlalu bijak, ada yang terlalu bodoh..
ada yg perasAN bijak..ada yang bijak cun2..
yang aku heran, banyak yang aku nampak duit dalam bank dia cecah 7 angka skolah x tinggi pun.. Secondary jer.. ni buat aku fikir, pe yang dorang buat jd kaya ek?

AKu bukan jeles cuma inspired. Sekarang tahap orang degree cam aku ni cumalah dianggap orang biasa2.. x sekolah tinggi pun. PHD baru la aku anggap sekolah tinggi..
Tapi kenapa?

aku ada baca satu buku ni, title dia Retire Young, Retire Rich...tp aku baru hbs sampai page 70/550.. Nak tau sebab apa? aku tak dapat jawab soklan ni..

How I can do what for more people with less work and for a better price?


Dlm buku ni, dia cakap kalau x dapat jawab soklan ni (utk diri sendiri), kita mungkin x akan dapat cari peluang yang kita cari2 tuh..lalu aku pun bhenti baca.
tunggu sampai aku dpt fikir baru aku nak sambung baca.

Aku cuma tau aku nak goyang kaki tapi duit x pernah habis. Macam mana nak sampai tahap macam tu? Hmm...

Never mind la, aku teruskan jer dulu keje kat sini buat sementara waktu. Increment kat sini ok jer.. dlm masa stahun, ade la naik sket.. gaji bersih pun dah ada sket.
So, ingat maybe leh guna income proof tu to take high amount of loan.. buat investment ker.. Whatever! hahaha... banyak aku berangan.

Ape pun, aku harap aku tahun ni lebih berkualiti berbanding last year.
Aku tak nak sia2kan income aku tahun ni dgn benda2 yang tak berfaedah.
Huhuhu...chayoook!!

Tuesday, 4 January 2011

goodbye 2010, welcome 2011.

for a moment, i think about what i did in 2010.
Nothing.. i was not fruitful enough. I just make money but I did nothing that gives me a return. I only knew to plan however no any ACTION.

I planned to buy the car..
I already got it but at last minute i canceled for a 'doubt' reason.
Finally, i realize that i am not dare to do anything better.
I just know enough how to gain weight.. JK.


However, this year i have determine myself to be more responsible and disciplined.
I want to be more responsible for my future, my family and my future family ( by God's will).

2010: a lot of mistakes, a lot of experience.

what I can conclude is that;

I can rest assure you that I am different than what you know before.
almost 360 degree..probably.



I just know that.