Thursday, 29 December 2011

Decided

I have decided to not to move to another department.
I know it is such a waste but I think, it is better here.
Being in Customer Experience Management is a very special position in every company.

People don't understand what I am doing.
:)

Tuesday, 20 December 2011

New Unifrom

After 4 months+ working in my new company, today I got my uniform.Well, most people probably think that uniforms are annoying and not trendy at all. However for me it is a great thing! Lesser time spent to think of what should i wear for the day in every morning. Besides, whenever i see office attire in any shop, i no longer have the lust towards it. Thanks God! Saved my money!Anyway, i would like to thank God for bless that He has given to me.Not all people can be lucky like me (sometimes lucky).They offered me to move to QA position in other Business Units.I can’t decide yet.

Thursday, 27 October 2011

Sapphire desire?

Out of sudden..

Suddenly i feel like i need to have a ring.. a sapphire ring.
Why? I don't know.. I tot this feeling is just a compulsive desire.
However I have been thinking about it since last few months..
for what? I don't know.
I just think that i need a sapphire. May be I should call it sapphire desire?
I am really into it now. I searched about sapphire and i found out that it is birthstone for September baby.
And Price Charles also choose Sapphire as the wedding ring for Princess Diana.
Interesting!

I am considering these...










Which one is nice?
I already bought one.

Sunday, 9 October 2011

Post 111: Jealousy

I am not single.. I used to be not so 'jealousy'.. but now I find that i get jealous easily. Is it because i really love my husband wanna be? Lol..

I got nothing to be jealous indeed but I can't stand and sit still somehow.
I am worried all the time even he is telling me the 3 words everyday.
Ahh.. I am just a lady ( lady ke?) hahaha!

Dulu rumah aku berjiran jer dgn dia.
Tp sbb kerja aku pindah pi Damansara lg.
Suddenly berjauhan ni buat aku tak best sometimes.

Tp semua ni sbb aku jugak.


I am too eager to reach for my dream and let everyone kept aside.
Or maybe because I used to be ALONE?

Tuesday, 4 October 2011

110 Posts

Sedar tak sedar, rupanya ni dah jd post aku yang ke 110.
Dah lama rupanya aku blogging. Dah banyak pahit manis yang tertulis kat sini. Kalau ada stalker, dah cukup untuk dpt tau sedikit sebanyak apa aku dah buat, aku duk mana dan sebagainya. That is scary! lol..

Sekarang ni, dgn temapt keje yang baru, semua baru.. relaks tp kalau pandang jauh sket, aku akan ada baaanyak kerja. Good! Hmm senior executive merangkap manager aku dah nak belah 14.10 ni.. macam risau pun ada aku dibuantnya sbb nant aku xde bos.
Kene berenang sorang2..tp pd masa yg sama, mungkin ni satu peluang?

Peluang naik pangkat?Ha3... yela.. mcm tak adil kalau nanti org baru tu dtg asyik duk tanya ku semua. Kang aku lak yg jadi mcm manager tp dbayar gaji executive jer..

Hish.. tak bleh jadi nih~.. apa2 jer la. Skrg ni semua semakin lebih baik.
Hujung minggu ni ktorg nak pegi Broga.

p/s: Aku dah 2x dapat chance donate blood. tp aku tak pegi. Sbb penyakit tak boleh tidur aku ni la.. hish~...skrg dah cukup berat badan, tp darah entah dah lepas ke belom.

Thursday, 29 September 2011

Betul2 eksiden suda~

hr ni mmg aku dah betul2 eksiden.
Hish~...bengap betol!

Friday, 26 August 2011

Keretaku ditebuk tupai.

hehew..
Sungguh sedih. Ntah apa dah jadi.
Hr ni suwei betul. Pagi2 dah terlanggar kereta Myvi tepi jalan tuh.
Tp yang tu aku x kesah sgt sbb org tu mmg parking x betul. Xde kereta bleh lepas punya..petang aku balik dr kerja aku terlanggar kete lain lagi.
tp yg belah petang tuh aku akui mmg kelalaian aku.
X pernah kat flora damansara ni lengang dengan kereta. Aku sepatutnya harus lebih berhati2 supaya x kaco kete lain. Kang ada yg bengang, habis pecah kete...
Hish~.. kalau aku kaya xpe jugak. Ni miskin.
Ha3..

Tp funny la.. selama ni aku x pernah masuk area parking yg sempit.
Ms dapat keje tempat baru ni, aku dapat special parking. Jd dia bagi kad special, dpt akses ke tempat staff and x perlu bayara pape = FREE! aku mesti la excited dpt parking free. Tp lepas dah 'tap' kad tuh baru aku perasan laluan dia giler bapak kecik nak mampos. Ngam2 jer.. aku pun x pernah masuk parking bwh tanah.
Cuak~ hahahahaaha.. tp aku xde kene calar2 pon, xde tlanggar devider ke ape semua xde! Kira impressive la utk first time macam aku ni.

Tp mcm mana aku leh langgar kete kat open air car park?
Muskil betul.. hmm.. xpe la.

p/S: aku xtau nak isi angin tayar.
harap2 tayar aku x meletop aku kerjakan..
Nak tnya x berani.. sbb aku ni pemalu. Hish~

Sunday, 21 August 2011

New JoB!!

I blew my job with OCBC. That was damn sucks.. there's a lot if thing that i've learned there. Enough! Now i'm working with a property developer company.
The funny part is that, I am at same level with my previous trainer in ATCEN Sdn Bhd.
I gave my resignation letter on 5/5/2011 and officially deceased position on 5/6/ 2011.
However due to high unconsumed leave, I am no longer working at OCBC since 6/5/2011.
Since then I was just enjoying my life.. sleeping all day, wacth movie like forever, travel anywhere I want to go.. and finally, on 1/8/2011 I was scheduled for an interview. On 2/8/2011 i received an email to inform that I passed my job interview and i will start working on 15/8 (As i requested).

So, that's it. Now I am working with property developer.
Hopefully everything is going to be fun.
another thing :- I am staying with my brother again.

is that a good or bad news?
I.D.K

Sunday, 24 April 2011

its dangerous!

Hehew.. Hr tuh ak dah fikir nak resign. I am definitely gona do it very soon..

Friday, 11 March 2011

I am thinking..

I am thinking of something. Something diffrnt.. I wan to resign. Can i?
Published with Blogger-droid v1.6.7

Thursday, 10 March 2011

new phone.

I bought a new phone because my previous phone is broken. So,now ak just nk try app yg ak br downld 4 my android.hehe..i hope itsgona work perfctly!
Published with Blogger-droid v1.6.7

Saturday, 12 February 2011

12.2.11

Thanks God!

Everything went smooth..
Fuhhh~ syukur tak mahal giler dorang mintak for me.
Klau x, ternganga pakwe ak nant....
But anyway, thanks God..

I'm now officially belongs to someone...

Saturday, 5 February 2011

baru sekarang nak pasang 'P'?

Hmm.. dah berapa hari ek?
dah xde la lm sgt.. baru skrg ak lekat 'P' kat kete ak.
Cm hodoh lak.. tp nk wat cmne.. nak selamatkan lesen munye pasal.
ye la. kat kwsn nih byk polis suka cr mkn..
hu3..

hmm.. oh ye.. 12.2.2011 ni nant..
will be my pre-engagement.

:) please pray that everything is going to be just fine.
huh.. cm cuak lak.

Thursday, 27 January 2011

finally...

I've made my decision.
I did not change my mind...

After singing few papers, i got this.



HONDA CITY

p/s: Aku janji aku akan jadi pemandu berhemah dan baik hati. =)

Sunday, 23 January 2011

New resolution??

Aku dah kate.. aku mmg cepat berubah fikiran.
Unpredictable is me. Hish...
aku sendiri pun tatau ape aku akan buat if anything happen.
Main redah jer..

Now ape aku redah??
I am aiming for this..


Td baru buat booking n test skali..
harap2 aku tak ubah fikiran last minit plak kali ni.



hopefully..

Monday, 17 January 2011

17.1.2011

Hari ni dah genap 5 tahun pemergian bapa aku yang aku sangat rindu.
Ak bajet kalau dah 5 tahun, aku tak akan serindu ini dah.. tp aku silap..
aku still rindu yang teramat sangat. Aku still nangis macam dulu..
Tp aku tak nak salahkan sape2 dah.. benda dah jadi. I am over it.

I just miss him. Thats all.
Aku still ingat dengan sangat jelas.
Kali terakhir aku balik rumah masa cuti 1st sem kat matrik dulu, aku bagitau dia aku mungkin akan mengecewakan dia dengan result aku kali ni sebab aku terlalu busy dgn sukan and sy mungkin kena buang kolej. Tapi dia cakap, tak apa.. kalau aku dah cuba sebaik mungkin tapi still tak dapat nak buat macam mana. Dia pesan aku supaya tak terlalu tertekan untuk result tuh.
Aku cuma jawab dia 'jangan sampai x mengaku sy ni anak ko plak kalau sy gagal' dlm nada gurauan. Dia hanya senyum.. Tp bila aku sampai kolej balik, aku dapat pointer 3.00 instead of fail.. aku bajet masa balik nant aku nak bg surprise dgn dia yg aku tak kena buang kolej. So, aku tak bagitau dia awal2 yang aku tak mengecewakan dia.
Tapi x sangka pulak dia tinggalkan aku sebelum aku sempat nk surprisekan dia...
Yg lg teruk, dia dah dikebumikan baru aku tau dia dah tak ada...
Menurut abang aku, masa dia nazak dia cakap;

'auku di mala asangka dot it koupusan om tupusku ot kapatai dogo. Oruol i di mala ot matai ugud'ti'.

Means: I never know that LOVE and MY LOVE is killing me. I never know that it is hurt dying like this.

Hmm.. for 3 years after his death, aku sentiasa mimpi dia. Almost everynight.. then jadi everyweek... then jadi everymonth.. lepas tuh jadi every 2 months.. lepas tu jd every 3 months..lepas tu evry 6 months.. then kali terakhir aku mimpi pasal dia awal tahun last year..

Then lepas tuh dah tak ada.
Aku still ingat mimpi terakhir aku pasal dia ialah.
Dia suruh aku terima pakwe aku sekarang..
That is very weird.. tp very clear.
Dia bersungguh2 bagitau semua pasal aku kat pakwe aku sekarang then dia pun sengaja pasang2kan aku dgn pakwe aku skrg.
Lepas tu dia cakap, nanti kalau ktorang kawen dia nak tanggung semua.
Tapi aku dalam mimpi tu gelak jer sambil bcakap dlm hati ' orang tua ni sedar ke tak yg dia mati?' lepas tu aku siap bisik kat pakwe aku bgtau bapa aku tuh dah lama meninggal.

I tell you.. in your dream, you're not suppose to know if the person is already dead.
Tapi aku tau..


That was the last dream about him.
After i said 'YES' to my bf now, aku dah tak pernah mimpi pasal dia dah.

p/s: I can see my father's love to my mom in him. Caring..loving..loyal..strong.

Wednesday, 12 January 2011

**tentang kerja**

dah habis stahun aku kerja.
Dlm masa setahun ada macam2 ragam orang aku jumpa..
ada yg lembab, ada yang terlalu bijak, ada yang terlalu bodoh..
ada yg perasAN bijak..ada yang bijak cun2..
yang aku heran, banyak yang aku nampak duit dalam bank dia cecah 7 angka skolah x tinggi pun.. Secondary jer.. ni buat aku fikir, pe yang dorang buat jd kaya ek?

AKu bukan jeles cuma inspired. Sekarang tahap orang degree cam aku ni cumalah dianggap orang biasa2.. x sekolah tinggi pun. PHD baru la aku anggap sekolah tinggi..
Tapi kenapa?

aku ada baca satu buku ni, title dia Retire Young, Retire Rich...tp aku baru hbs sampai page 70/550.. Nak tau sebab apa? aku tak dapat jawab soklan ni..

How I can do what for more people with less work and for a better price?


Dlm buku ni, dia cakap kalau x dapat jawab soklan ni (utk diri sendiri), kita mungkin x akan dapat cari peluang yang kita cari2 tuh..lalu aku pun bhenti baca.
tunggu sampai aku dpt fikir baru aku nak sambung baca.

Aku cuma tau aku nak goyang kaki tapi duit x pernah habis. Macam mana nak sampai tahap macam tu? Hmm...

Never mind la, aku teruskan jer dulu keje kat sini buat sementara waktu. Increment kat sini ok jer.. dlm masa stahun, ade la naik sket.. gaji bersih pun dah ada sket.
So, ingat maybe leh guna income proof tu to take high amount of loan.. buat investment ker.. Whatever! hahaha... banyak aku berangan.

Ape pun, aku harap aku tahun ni lebih berkualiti berbanding last year.
Aku tak nak sia2kan income aku tahun ni dgn benda2 yang tak berfaedah.
Huhuhu...chayoook!!

Tuesday, 4 January 2011

goodbye 2010, welcome 2011.

for a moment, i think about what i did in 2010.
Nothing.. i was not fruitful enough. I just make money but I did nothing that gives me a return. I only knew to plan however no any ACTION.

I planned to buy the car..
I already got it but at last minute i canceled for a 'doubt' reason.
Finally, i realize that i am not dare to do anything better.
I just know enough how to gain weight.. JK.


However, this year i have determine myself to be more responsible and disciplined.
I want to be more responsible for my future, my family and my future family ( by God's will).

2010: a lot of mistakes, a lot of experience.

what I can conclude is that;

I can rest assure you that I am different than what you know before.
almost 360 degree..probably.



I just know that.