Monday, 20 July 2009

What do i do?

Lama x update blog..
nak kata busy...ho3..busy ker?
Last week aku ade pi ukm., saje melawat.. buang masa. ha3..
aku tengok macam2 yan baru pasal ukm. Masa aku ad kat sana xde la pulak camtuh..
whatever la.. f.y.i, masa aku tulis blog ni, keadaan mental tidak berapa stabil kerana tidak cukup tidur kerana tidak melakukan apa2.
The whole week aku banyak habiskan masa menjahit. menjahit? hmm.. mest ade yang tkejut. but thats true. aku menjahit untuk kostum tarian and baju kadazan untuk aku jugak.
finally, aku ade baju tradisi aku sendiri. fuh..dah la men jahit sendiri. puas hati aku even xde la cantik sangat baju tuh. tapi aku gembira jugak. ngeh3..
aku jugak buat kerja-kerja yang korang maybe pikir x berfaedah skrg..
aku join tarian balik.. and skrg aku dah reti menari tarian ngajat yan menonggek susah nak mampos. Setelah 2 thn stop menari, finally aku join balik.. and aku mmg happy la dengan ape yang aku buat coz mmg dr kecik aku suka menari walaupun aku ganaz.
Aku juga berkebun. Hahaha...ada ke tanah kat Damansara nio untuk ak berkebun? ada.. sebenarnya, aku tolong org2 tua bkebun untuk menyara hidup dorang. Orang asli kat bukit lanjan tuh bukan semua pandai. Ada yg makan pon x..especially janda tua yg dah nk jadi nenek. after 3 weeks, sayur2 n kacang yg aku tanam dh tumbuh. tp xleh cabut lagi.
Selain tu, ak ngan kazen ak ajo dak2 asli tuh membaca n menulis. Dorang mostly x skolah. Xde duet nak bayar yuran n so on.. dgn psekitaran yg terlalu advance, kalau langsung x reti baca, aku rasa susah dorg nak hidup nant. Kalau nk keje gerai mkn pun kurg2 kene reti tulis kira nk amik order n so on..
tapi yg merisaukan, budak2 tuh banyak kutu. haih....riso jugak aku. x rela diriku berkutu.
This weekend, ada malam kebudayaan anjuran SDAC kat palm spring. Im in.
Emm..2 je la updates tentang aku. Buat masa sekarang, aku x keje lg. Aku nakl keje abg aku asik rejek jer tempat pilihan aku. Bakal majikan aku pon x rejek lg, abg aku dah rejek..
Ape dah.... anyway, wish me luck for this weekend.

0 comments: