Monday, 20 July 2009

.......................update.

LEN...she is gone...condolence.

What do i do?

Lama x update blog..
nak kata busy...ho3..busy ker?
Last week aku ade pi ukm., saje melawat.. buang masa. ha3..
aku tengok macam2 yan baru pasal ukm. Masa aku ad kat sana xde la pulak camtuh..
whatever la.. f.y.i, masa aku tulis blog ni, keadaan mental tidak berapa stabil kerana tidak cukup tidur kerana tidak melakukan apa2.
The whole week aku banyak habiskan masa menjahit. menjahit? hmm.. mest ade yang tkejut. but thats true. aku menjahit untuk kostum tarian and baju kadazan untuk aku jugak.
finally, aku ade baju tradisi aku sendiri. fuh..dah la men jahit sendiri. puas hati aku even xde la cantik sangat baju tuh. tapi aku gembira jugak. ngeh3..
aku jugak buat kerja-kerja yang korang maybe pikir x berfaedah skrg..
aku join tarian balik.. and skrg aku dah reti menari tarian ngajat yan menonggek susah nak mampos. Setelah 2 thn stop menari, finally aku join balik.. and aku mmg happy la dengan ape yang aku buat coz mmg dr kecik aku suka menari walaupun aku ganaz.
Aku juga berkebun. Hahaha...ada ke tanah kat Damansara nio untuk ak berkebun? ada.. sebenarnya, aku tolong org2 tua bkebun untuk menyara hidup dorang. Orang asli kat bukit lanjan tuh bukan semua pandai. Ada yg makan pon x..especially janda tua yg dah nk jadi nenek. after 3 weeks, sayur2 n kacang yg aku tanam dh tumbuh. tp xleh cabut lagi.
Selain tu, ak ngan kazen ak ajo dak2 asli tuh membaca n menulis. Dorang mostly x skolah. Xde duet nak bayar yuran n so on.. dgn psekitaran yg terlalu advance, kalau langsung x reti baca, aku rasa susah dorg nak hidup nant. Kalau nk keje gerai mkn pun kurg2 kene reti tulis kira nk amik order n so on..
tapi yg merisaukan, budak2 tuh banyak kutu. haih....riso jugak aku. x rela diriku berkutu.
This weekend, ada malam kebudayaan anjuran SDAC kat palm spring. Im in.
Emm..2 je la updates tentang aku. Buat masa sekarang, aku x keje lg. Aku nakl keje abg aku asik rejek jer tempat pilihan aku. Bakal majikan aku pon x rejek lg, abg aku dah rejek..
Ape dah.... anyway, wish me luck for this weekend.

Friday, 10 July 2009

Eto'o??

alahai...tau la penah tpaksa tunggu 4 jam sebab FC barca lupa nak amik kat airport tp skrg nak belah plak..
Eto'o..nak wat pe pi MC..
lagi bagus kawan ngan Messi dengan Henry..
Tp kalau Fabregas masuk Barca pon xpe jugak..
huhu...
Beli3.. jgn sampai beli Ronaldo dah.. kang rosak imej Barcelona.
Ronaldo sangat sesuai denga Real yg Loser jugak..
Hahaha..

Wednesday, 8 July 2009

kisah lelaki x budiman dan pencabul

June 24- kene halau
June 26- final exam for my degree habesh
June 28- aku angkut barang pindah g Damansara
June 30- clear everything kat rumah. xnk tinggal sehelai rambut pon.
July o1- kosongkan rumah, jumpa si zamilan, dapat deposit.
July 07 - skrg br aku ade mood nak tulis bjela2.

Masa jumpa si zamilan, tataw la aku nak kata cmner...tp dia x penah rasa dia salah suh kitorg keluar dlm ms 6 hari. kimak tol.. say sorry pon x.. kimak skali lagi.
fairuz dah bising2..ben senyap.. tetiba ak jd cam dak baek lak tenangkan keadaan. heh!! hampeh tol. masa ktorg nak belah, dia mintak halal semua2...ktorg semua bantai senyum jer.. sah2 x halal. hahaha.. en. zamilan sesungguhnya tidak budiman.

cerita tambahan..
masa 30 june..pagi2 aku naek bus dr damansara nak pi stesen lrt sbb xde org len anto ak..kak ipar aku suh trn kat asia jaya. Tp memandangkan br skali ak nek bus dulu (setahun lepas), aku dah x berapa ingat asia jaya tu cmne. Masa sampai kat asia jaya, aku nampak org turun ramai2, aku usha2..ting!!ni asia jaya la..br jer piki, bus dah gerak.ho3..mlepas. so, aku wat keputusan nak trn kat kl central jer.. sampai kl central pon aku x cam jugak sebab aku bese duk dlm jer.. then last2 sampai kat pasar seni. masa aku nampak signboard pasar seni, aku pon turun. pastu tpinga2 sebab dh lm sgt x p pasar seni. ' mana hub bas?' kataku dlm hati. aku seberang jalan, nampak hub bus utama. aku pi..tengok2 bus yg aku nek b4 tu ad kat sn. hampeh tol ak rs...cz tiket tu tiket UTAMA, so, ak gn tiket samanek bus U40 g kajang. direct g rumah trus.hehew..save duet ak. kos rm2.00 jer..bese dlm rm7.Org Msia suka nek bus x bbaris. So, ak pon x bbaris. tp bile nk nek bus tetiba sume org bbaris. duhh!!!ak tkena kejutan budaya. ''Sejak bila orang msia especially kat area pudu bbaris masa nek bus??' ropenyer sekarnag makin maju. Aku ditakuk lama. hahaha...malu sendiri bila tpaksa p blakang. nsb bek ad org bg pluang ptg que. 2 pon coz dak 2 nak ngorat. ade2 je..


Bus sesak. lucky ak dpt sit. Rmi pompuan bdiri dan rmi lelaki duduk. Lelaki kt Msia x gentlmn.
Ada pompuan mengandung (aprox 7months) ngan ank kecik masuk bus..ak tgk dr jauh, xde sorang pon dak laki bangun nak bg sit kat ibu tuh.. giler kesian. Sekali lg..kebanyakkn lelaki di Msia x gentlmn. Demi wanita, aku pgg tgn ibu tu, bg sit ak kat dia.. dia senyum lega. gembira ak tengok dia lega. So, aku pon bdiri.. aku ngaku, ak pendek..so, susah nak capai pemegang dlm bus..kurang seswai bdiri la jwbnyer.. tgh ak b'usaha nak stay bdiri, ak rasa peha ak cm kn cucuk. Ak pon raba peha ak..maybe ak letak brg byk sgt dlm poket, tcocok kat org lain. Tp poket ak flat jer..uik??pelik.. tetibe ak rasa peha ak kene usik lg. br ak pandang. ak nampak tgn lelaki kat tepi aku. Br ak paham...nak mencabul ropenyer.. lelaki tu cepat2 alih tgn dia.. pegang kat tiang yg aku pegang. Tetibe jer lelaki tu gesel2 tgn dia kt tgn ak sambl pandg ak dgn muka sangap. celaka betol. muka hodoh macam taik lembu, perangai mcm setan. ak ape lg..terus wat muka menyinga la..huh..nak jer ak pijak muka dia 2 tp xde arah ibu pregnant dpn ak. kang tberanak lak dia dlm bus tuh. Kalau ibu 2 xde, sumpah ak belasah dak laki tuh sbb dia x tegap pon.Bengong betol. ak renung mata dak laki tuh dgn muka menyinga..br cuak dia. Mest sbb dia bajet ak bg sit kat org, muka cam bek, xkan mlawan la kot..pi mampos la..spjg pjalanan ak pandang jer dia.sampai dia turun kt mn ntah.. huh.. sungguh panas jiwaku dgn kmarahan apabila lelaki jahanam lg celaka cuba menyentuh aku. Jijik. Jijik. Jijik. Jijik. Jijik. Jijik. Sampai rumah aku mand gosok ngan dettol, letak sanitizer kat tempt dia gesel2 tgn. Jijik sungguh.

aku buat baik, dapat balasan buruk on the spot. sungguh pelik.