Friday, 8 May 2009

Lebih suka jadi kanak-kanak riang

Bingung2...makin tua makin banyak kena piki.
Tapi semakin pandai buang masa.
Kan best jadi budak2...pape jer nangis, dapat la.
Hahaha...aku rindu zaman kecik2 dulu.
Tak perlu piki pape.
Main, makan tidur.
Waahhh..best giler..
Tapi sekarang dah lain.
Dah besar....banyak benda kena piki.
Kena piki nak cari duit kat mana, nak keje ape pas grad, nak tinggal mana pas keje.
Nak keje mana, and so on...
Tapi sekarang ni, aku kena fikirkan pasal nak tinggal mana.
Alkisahnya, aku carry foward 2 subjek (U2 n U3). Sebabnyer..masa aku apply french hari tuh, aku kene rejek coz dorang siap kenal Madmoiselle Zihan yang tercinta tapi bagitau aku lewat sangat. In the end, aku takleh nak register. lalu membazir 3 unit. Aku bley habiskan sem ni tapi 21 jam kredit tuh cam menyesakkan jiwa dan minda ku jer. Dengan thesis lagi, aku takut aku tak larat nak buat semua so aku bawak 6 unit pi 3rd sem.
hurmm....tp sekarang, masalah dia..aku terlambat nak register.
FULL!!!xleh nak register utk subjek tuh...tapi after taneyr kat member, aku leh register manually 11,MAy nih..now settle. Tapi........ada tapi lagi... Aku nak stay mana?
AKu bajet nak stay kat kolej jer hr tuh tapi aku duk rumah sewa nih sampai hujung bulan 5. Kalau aku register kolej, tercirit la aku nak bayar kolej+sewa lg. Sekarang ni pun sebulan untuk sewa roughly rm 230 la kot.. kalau duk kolej, berganda2 la aku kena bayar lagi. Lagipn sem ni pendek jer. Wat rugi nak bayar. Sekarang nih, abang aku plak sibuk nak suh aku balik... Dah la nak kuar rumah ni pun satu hal. Nak kuar tapi tak gtaw kat tuan rumah lagi atas sebab2 tertentu. Semua jadi hold...aduh..pening3..camner nih... aku xnak duk rumah sewa dah sebenarnyer...sbb nant aku duk sorang jer. Fairuz pun dah nak kuar, Ben lak LI. Tinggal aku sorang. Bahaya... tu yang aku nak kuar jgak tuh..aku maybe nak duk rumah abg aku kat damansara jer... amik pas bulanan utk rapid, ulang alik g kelas dah. Lgpn BB pun ade offer nak tumpangkan aku kat bilik dia. Hmm...
Pening2....hidup menjadi orang dewasa memang memeningkan kepala walaupun masa nak g tengok BOHSIA hr tuh, orang kaunter mintak IC.
Dia bajet aku umur 14 tahun. Hampeh betol!!!
Hmmm......jiwa kacau.kacau,kacau,kacau!!! malasnyer jadi orang dewasa. =(

2 comments:

A.i.m.i said...

ha? ko g tgk citer bohsia, dia mtk ic? mcm budak2 lagi la ko nih eh. hahaha.

agak2 kalau aku, msti nampak cam umur 30 agaknya kan? hahaha

miSs ShinOsuk3 said...

hahaha...aar.siol dowh.dia mintak ic aku.hampeh.jatuh maruah aku sebaga orang dewasa. muahahaha..