Monday, 27 April 2009

..penantian 10 hari..

pada 24 april yang lepas, aku balik damansara.
Balik sendiri jer...sampai kat stesen lrt taman bahagia abang aku datang ambil. Abang aku cakap dorang berdua (wife dia) demam. Aku bajet demam biasa la..then bila sampai rumah semua kosong. Makanan xde langsung. Hampa..ha3..tapi aku faham la yang dorang berdua sakit. Kalau masak pon, xde sape nak makan. Next day, after balik dari kerja, kak ipar aku kata dia kata simptom demam denggi semua ada kat dorang. Aku dah cuak dah.. dan2 aku balik la pulak dorang nak kena denggi yer (may be ada hikmah di sebalik kedatangan aku).hehew..

Abang aku pi klinik malam tu jugak, check darah.. positif denggi. Next day check darah lagi, gettin' worst. within less tah 24 hours, platlet darah dia turun dari 120 kepada 76. Malam tuh jugak pi kat hospital kecemasan. Sah! abang aku kene tahan kat wad kecemasan. Aku cuak, kalau aku kena, dalam 10 hari baru nampak kesan dia. Assume aku kena 25. Exam aku next 4 & 5 Mei. Masa tuh la aku akan sakit...duhh...aku harus kuat semangat, kuat pundi kencing minum 100+.

Hehew...

0 comments: