Thursday, 5 March 2009

Sebulan sudah berlalu..MAC dah pon.

Nampaknyer aku hanya mampu nak update sekali sebulan jer blog aku.aku sendiri pon bukan setakat tak update tapi tak bukak terus. hmm....
 
Feb berlalu cepat giler...aku semakin cuak dengan thesis.banyak benda lagi kena buat. Last weekend aku pi kat kemaman....hari tuh dorang kata datang pi cherating. AKu dengar terus semangat la sebab dah lama tak pi pantai tapi alih2 bila sampai sana, sahkan pantai, pasir pun tak nampak.bengang aku dibuatnyer....dahla panas giler...air nak minom tak cukup..semakin cepat kadar tensi jiwaku naik. Nasib baik seminar buat dalam bilik ada aircond..last week jugak aku buat rally sampling pi ulu langat lepas tuh pi ulu bendul dalam sehari..semua tuh untuk nak amik sampel air untuk BOD.
 
Memandangkan lecturer aku tetibe jer suh aku buat kualiti air yang ikut standard DOE punyer, aku tak berapa ready la sebenarnya...boleh kata aku tataw pape. Aku taw parameter jer tapi reagen menatang semua tuh aku dah lupa..rabu nak sampling, selasa baru mata aku tbukak. Banyak benda lagi yang aku tak prepare.Dengan karenah budak2 master kat lab tuh, aku rasa nak bakar satu fakulti jer biar semua tak boleh buat kerja.hahaha....(aku x buat).
 
Tapi sebab ambil sampel untuk BOD tuh jugak buat belakang aku sakit lagi. sungguh ce**ka di situ yer... maybe sebab angkut 6 kg naik bukit tuh...lagipun dari eksiden hari tuh, tak sampai 3 bulan pun lagi.. hari rabu aku pi sampling, start jam 8 pg, balik dah jam 630 pm. Tak sempat nak ambil data DO awal...pagi khamis baru sambung angkut cooler box dengan 24 botol BOD dengan ais penuh dalam cooler box tuh.nak patah pinggang aku angkat..yang aku geram, bangla buat bangunan tuh tengok jer, x offer tolong angkat pon [aku belom pernah jumpa bangla perempuan di Malaysia].
 
Tapi biler aku dah siap then tunggu member, boleh pulak dia ngorat aku..siap kenyit2 mata. Aku rasa nak simbah asid jer muka bangla tuh...pencemaran perasaan, pemandangan, kehidupan dan alam sekitar betol.
 
Khamis malam, sangat penat..sebab aku terus buat COD and AN hari yang sama...Jumaat pagi bertolak pi Kemaman. Sampai Ahad petang. Isnin aku ada kelas dari jam 9-7pm. Tapi aku sempat buat TSS kejap. Selasa ambil bacaan last DO ngan TSS skali...kemas2 semua,dah siap jer..aku terus rasa sakit. Aku balik jer..aku tido dari jam 8 mlm-9pg. Hahaha..aku ingat nak gi X-ray hari nih tapi cam malas pulak. SOk kena pi pangsun.
 
Hmmm.... Lepas nih, tataw la bila lagi aku bley update....kesimpulannya, last month aku sebok. This month...mest sm jugak nih..huhu... aku gi Pangsun sampai hari isnin. Kalau sempat gi X-ray hari nih, aku pi la yer....sebab aku mimpi semua giugi aku luruh, 2x aku mimpi dalam 1 malam. 2 yg ade perasaan nak gi klinik nih. hahaha....aku angkat laptop pon cam ade jarum kat tulang belakang aku rasa..2la penangannyer yer.. anyway, take care all..=)


Aku masih gemuk seperti yang dahulu.Jangan riso, aku makan banyak even aku sibuk.hahaha....mesti maintain 'comel'. =)


0 comments: