Sunday, 23 November 2008

dan apabila aku homesick

dan apabila aku homesick...aku mula teringat tentang rumah aku..kawasan rumah aku..pemandangan kat rumah aku..udara segar kat rumah aku..bukan macam udara kat kajang ni..any simple things yang ada kat rumah..haih..dah lama sangat dah aku x balik nih..so, untuk menghilangkan sedikit kehomesickan aku nih, aku pun tulis blog.. tapi xnak letak banyak..nak letak pics banyak-banyak..so, theres nothing i have to write coz pictures can tell thousands bla..bla..bla..1st sekali...i do really2 miss my home..my nieces..my cousins..those kids..so damn. I miss them so much..




This kid called iwie (via evany) and they use to call me uwie but iwie call me owey..haha...so cute.



This is ibie (evy pronylla) and she use to call me kakak owey too..pelat.hehe..



fanny yang aku suka buli-tampal double tape kat muka dia.hahah..



My brothers yang bawah aku.. qiniq(depan) and max..




My brothers with their guitars and bla..bla..bla...



Late night BBQ with guitars and laughters..and the smokes...fog..and so cold but warm feeling. =]



Caution!!!its delicious...hik3..



Bunga depan rumah yang aku sangat suka...aku suka bawa iwie jalan-jalan kat taman bunga depan rumah..dia suka cium bau bunga.Tapi kalau aku bagi dia cium bunga tahi ayam, dia nangis. heran aku.. =p



Twilight in the evening...a scenery that u can see...and enjoy.



My favourite vanilla sky in the evening. I love them so much...




Mount kinabalu behind the clouds in the shadow of the twilight...i love watching the sunset with smiles on my face =]




What a wonderfull evening...i wish i can snap a picture in the morning but...selalu bangun lambat la..sejuk sgt.sedap tidur..hehe..





My home...can u see that? dengan background banjaran gunung kinabalu..hehe...petang2 aku suka g joging dgn adik aku.Joging naik bukit pastu tengok sunset sambil ambil gambar.pastu masa nak turun bukit slow-slow la.masa nak naik bukit kena naik cepat coz nant x sempat tengok sunset.yaargghh!!!nak baliiik...waa..isk3..




and.....my HOME...tempat aku lepak dari pagi sampai petang.

Semuanya aku rindu..petang2 main basikal dengan budak2..then main badminton kat depan rumah sampai tengah malam. Then BBQ bila2 masa kalau nak..pastu petang2..kalau blackout, xde ape leh buat.. so, aku ske dengar abang2 aku men guitar akuistik..kat rumah ada 3 guitar..so, leh combine..and my bro (qiniq) have such a lovely nice voice.. biasa aku jadi 2nd voice/ 3rd voice... combine aku and adik aku and abang aku...waa...aku rindu la...homesick3..and sometimes i just love to hear my brothers men guitar sambil nyanyi.. aku x pernah puji sore dia depan dia.. tapi sebenarnya aku suka dengar dia nyanyi lagu You're beautiful sambil main gitar.. kadang2 untung gak rasa dapat dgr orang main guitar lagu tu sebijik sama lively...live depan aku. Sore dia xde la sebijik macam james blunt tapi guitar dia tu sebijik dah...dengan lagu macam tu sambil tengok sunset..and cold..
hmmm..truly miss being home. :'(





0 comments: